Close

29-07-2020

Zoekt u een online woordenboek Nederlands?

Toen ik naar Nederland ging emigreren heb ik heel hard mijn best moeten doen om de Nederlandse taal te leren. Het was voor mij als Arabier heel lastig om de taal te leren want Nederlanders hebben zelf niet door dat de taal heel veel vreemde elementen in zich heeft. Vandaar dat ik bij het begin van mijn studie, meteen op zoek ben gegaan naar een goed woordenboek Nederlands omdat ik zeker wist dat ik heel vaak woorden moest gaan opzoeken. Omdat ik niet altijd met een tas vol boeken wilde slepen, maar omdat ik wel graag goede betekenissen wilde vinden, heb ik op het internet gekeken of ik hier een woordenboek Nederlands kon vinden. Ik heb toen de site VanDale.nl gevonden. Deze site vond ik heel ideaal omdat je via deze site een heel goed woordenboek Nederlands kunt gebruiken. De mensen van deze site hebben een goede reputatie opgebouwd met hun papieren woordenboek Nederlands, maar hun site doet echt niet voor de papieren versie onder. Wat het heel prettig maakt om dit woordenboek Nederlands te gebruiken, is dat je enkel wifi nodig hebt om een woord te kunnen opzoeken in dit woordenboek Nederlands. Ik ben daarom blij dat ik deze site gevonden heb omdat ik heel vaak een woord heb opgezocht in dit woordenboek Nederlands. Ik heb gemerkt dat wanneer ik een woord verkeerd had ingevoerd, dit woordenboek Nederlands met suggesties kwam om mijn fout te herstellen. Daardoor leerde ik heel goed Nederlands en zou dan ook niet weten of ik in staat zou zijn geweest om Nederlands te spreken en schrijven wanneer ik dit woordenboek Nederlands niet had gevonden. Ook nu in mijn werk gebruik ik dit woordenboek Nederlands nog vaak omdat ik nog regelmatig woorden hoor waar ik de betekenis niet van weet. Ook mijn Nederlandse collega’s hebben soms moeite met bepaalde woorden uit ons vakgebied, maar ik kan ze altijd achterhalen wanneer ik ze opzoek in het woordenboek Nederlands van Van Dale. Ik heb deze site daarom ook altijd open staan omdat ik hier snel kan vinden wat ik moet weten.

Dit woordenboek Nederlands vertelt u ook de grammaticaregels

Een van de dingen die ik heel lastig vond aan het Nederlands leren, waren constructies als ‘rekenen op’, ‘opzien tegen’ en noem het maar op. Als buitenlander is het heel lastig om te weten wat je moet kiezen. Gelukkig wordt in het woordenboek Nederlands van Van Dale rekening gehouden met dit probleem en als je dus een woord opzoekt, dan zie je welk voorzetsel je moet gebruiken. Daardoor kon ik heel vaak niet alleen nieuw vocabulaire leren, maar leerde ik ook hoe ik deze woorden goed moest gebruiken.

Wilt u ook een woord opzoeken?

Mocht u ook worstelen met de betekenis van een woord, dan raad ik u aan om:

  • Even naar VanDale.nl te surfen
  • Te bekijken hoe eenvoudig u hier een woord kunt opzoeken
  • Het woord in te voeren dat u graag wilt weten

Ik hoop dat u met dit woordenboek Nederlands ook goed uit de voeten kunt.