Close

09-05-2017

ZIT U IN DE KNOOP, PROBEER DAN FAMILIEOPSTELLINGEN

Er zijn heel wat mensen die rondlopen met opgekropte gevoelens. Gevoelens die op het punt staan uit te barsten en grote gevolgen kunnen hebben voor u en uw omgeving. Hebt u al een tijdje therapie en merkt u dat u wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Dan zijn familieopstellingen wellicht interessant. Ons bedrijf kan u van dienst zijn op het gebied van familieopstellingen. Want bij delpia.nl geven we trainingen in familieopstellingen. Wat houdt dit eigenlijk in en is dit misschien interessant voor u? Een bekend voordeel is het hebben van een minderwaardigheidscomplex. De kans is aanzienlijk groot dat dit in uw kindertijd of jonge adolescentie zijn wortels heeft liggen. Maar hoe is dat mogelijk en welke rol speelden uw ouders en andere familieleden? De familieopstellingen vinden in groepsverband plaats waarbij steeds iemand anders centraal staat. In bovenstaand voorbeeld is dat diegene die zich waardeloos voelt en zichzelf nadrukkelijk wegcijfert. Hij of zij kiest een aantal andere deelnemers uit als relevante familieleden. Ze krijgen een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers en de vragende deelnemer gaat vervolgens de gekozen deelnemers ondervragen. Uiteraard onder toezicht oog van een therapeut. Op de een of andere manier kunnen de deelnemers heel nauwgezet uiteenzetten wat hun emoties zijn, wat hun attitudes zijn tegenover elkaar en de situatie. Het verschaft de therapeut maar ook de cliënt vele nieuwe inzichten. Zwakke relaties worden blootgelegd en het zal tijdens deze familieopstellingen duidelijk worden waarom hij of zij dergelijke trauma’s heeft opgelopen.

Naast familieopstellingen zijn we gespecialiseerd in emdr

Dankzij deze ongekende inzichten die tijdens de familieopstellingen worden geopenbaard is het mogelijk om veel leed van vroeger te verzachten. Bij traumatische ervaringen kan emdr tevens een oplossing zijn. Ook voor emdr behandelingen bent u bij ons aan het juiste adres. Als u mee zou willen doen aan deze familieopstellingen dan kunt u zich online opgeven. U wordt dan eerst ingedeeld als representant zodat u de gang van zaken leert. Na verloop van tijd zal op een natuurlijke manier ook uw problematiek centraal worden gesteld en kan het daadwerkelijk aangepakt worden. Tegen welke aandoeningen of problemen kan dit een oplossing bieden? Onder andere voor:

  • Depressies, angsten, slapeloosheid, uw zelfbeeld en schaamte of schuld,
  • Bij het verwerken van abortussen, de dood van naasten of de slechte band met familieleden,
  • Maar ook om bepaald gedrag zoals machogedrag te veranderen.

Niet alleen kunnen deze familieopstellingen soelaas bieden bij deze problemen, ze kunnen tevens inzicht verschaffen bij ernstige ziektebeelden zoals psychoses, schizofrenie, kanker of borderline stoornissen. Dit zijn ziektebeelden die niet door een misstand in uw jeugd zijn voortgekomen maar eerder een genetische aanleg kennen. Maar om er beter mee om te leren gaan kunnen de familieopstellingen absoluut een verzachtende omgeving bieden.

Vanuit Axel helpen we mensen in Nederland en België

Bij Delphia doen we aan systemisch werk waar de familieopstellingen onder vallen en tevens aan emdr. Is dat iets voor u? Bekijk dan ook even onze Facebookpagina of neem contact op na het lezen van deze tekst. Per mail en telefoon zijn we uiteraard bereikbaar en we hopen u dan ook snel eens te zien in Axel, Zeeuws-Vlaanderen. Als u het een beetje eng vindt dan mag u zolang u wilt representant zijn totdat u het aandurft om uw eigen problemen naar voren te brengen tijdens een familieopstelling. Op de site vindt u in de agenda de beschikbare workshopdata en u kunt tevens de prijzen inzien. Blijf gratis op de hoogte van onze nieuwste blogs door u op te geven voor de gratis nieuwsbrief. Vul direct uw e-mailadres in en leer alles over systemisch werk! Lees meer…