Close

13-12-2017

Windschermen voor je terras

Heb jij het geluk dat je thuis een heerlijk terras of een fijne tuin hebt? Dan moet je ook zeker eens overwegen om windschermen aan te schaffen! Iedereen die thuis buiten kan zitten, moet waarschijnlijk toegeven dat hij of zij veel te weinig van deze mogelijkheid gebruikt maakt. Heel erg vreemd is dit echter niet, want laten we eerlijk zijn, er zijn gewoon te weinig momenten dat het prettig is om in de buitenlucht stil te gaan zitten op een stoel. Daar is een paar redenen voor aan te wijzen. Een eerste reden is het feit dat het in Nederland regelmatig regent, wat het buiten zitten natuurlijk vrij onmogelijk maakt. Een tweede reden is dat de temperaturen niet het hele jaar door even aangenaam zijn. Een derde reden is dat je, zonder windschermen, eigenlijk altijd last hebt van de wind. Het komt immers maar heel weinig voor dat het echt windstil is in ons land, dit is vaak alleen het geval als er sprake is van een hittegolf. Op andere momenten staat er altijd minimaal een klein briesje, waardoor op je terras of in je tuin zitten eigenlijk niet zo heel aangenaam is. De wind zorgt immers eigenlijk altijd voor een lagere gevoelstemperatuur. Bovendien is de krant of een boek lezen ook erg handig met een redelijke bries. Met windschermen los je dit probleem echter eenvoudig op!

Verrijdbare windschermen

Het fijne is dat zij de wind tegenhouden, waardoor je veel sneller en dus ook veel vaker toch aangenaam buiten kunt gaat zitten! Nu heb je als het aankomt op windschermen de keus uit verscheidene varianten. Zo zijn er schermen die je vastzet, bijvoorbeeld als terrasafscheiding. Ook zijn er de exemplaren van tentdoek, die je bijvoorbeeld mee kunt nemen naar het strand. Nadeel hiervan is dat je altijd zit te met de scheerlijnen en haringen. Deze zitten altijd in de weg. Bovendien kun je niet door tentdoek heen kijken, waardoor jij je uitzicht kwijtraakt. Hier heb je met vaststaande windschermen van glas dan weer geen last van, maar nadeel daarvan is dat je wel heel grote schermen moet laten plaatsen wil je echt altijd luwte hebben. De windrichting verandert immers nogal eens. Wil je echt voor een praktische oplossing kiezen, dan kies je voor de verrijdbare windschermen van Premonta. Deze zijn gemaakt van glas, waardoor je uitzicht behouden blijft. Je hebt niet te maken met scheerlijnen en haringen en door de wieltjes kun je ze op iedere gewenste plaats neerzetten. Zo verrijd je ze eenvoudig met de windrichting mee!

Premonta koop je bij Ter Huurne

Uiteraard wordt voor het vervaardigen van de windschermen niet zomaar glas gebruikt, er wordt gebruik gemaakt van veiligheidsglas. Het voordeel hiervan is dat het niet zo snel breekt en mocht dit helaas wel gebeuren, dan spat het in heel kleine stukjes uiteen, waardoor de kans op ongelukken zo klein mogelijk is. Het veiligheidsglas is omlijst met randen van RVS, die het geheel niet alleen een mooie uitstraling geven, maar die het ook mogelijk maken om verschillende schermen van hen aan elkaar te koppelen. Hun windschermen zijn namelijk in drie breedtes verkrijgbaar:

  • 100 cm
  • 150 cm
  • 200 cm

Hierdoor kun jij kiezen voor breedtes die passen bij de afmetingen van jouw tuin of jouw terras. Door ze te koppelen, kun je de totale breedte eenvoudig verlengen en ook kun je ze in een hoek plaatsen. Er kan met deze schermen dus echt volop afgewisseld worden en dat maakt ze echt heel praktisch in gebruik! Wil je graag meer weten over de gebruikte materialen of over de mogelijkheden die deze windschermen bieden? Ter Huurne geeft je, als leverancier van Premonta, graag meer info hierover!