Close

01-04-2020

Wilt u zelf een overkapping maken?

Bij ons op het terras hebben wij heel veel zon in de zomer. Dat was vroeger wel prettig toen de zomers nog te doen waren, maar vandaag de dag is het zo warm bij ons achter, dat wij smelten. Dat is natuurlijk niet meer leuk en daarom hebben wij gekeken wat wij konden doen om te zorgen dat wij het iets minder warm zouden hebben bij ons achter. Wij hebben toen besloten dat wij graag een overkapping maken wilden. Wanneer wij namelijk een goede overkapping maken konden, dan zouden wij daar heel veel baat bij kunnen hebben omdat wij dan in de zomer mooi in de schaduw zouden kunnen zitten. Wij wilden de overkapping maken van hout dat wij nog hadden liggen van de verbouwing. Wij hebben daarom gekeken hoe wij van dit hout een overkapping maken konden. Ik heb toen gemerkt dat een overkapping maken niet zo eenvoudig is als het lijkt en daarom ben ik gaan kijken of ik misschien op het internet meer tips kon vinden over hoe ik het beste een overkapping maken kon. Ik heb toen allerlei tips en trucs voorbij zien komen, maar het probleem van deze tips was dat zij allemaal een andere manier van werken hadden. Daardoor was het heel lastig om uit te vogelen hoe ik het beste een goede overkapping maken kon voor onze tuin. Ik had namelijk veel behoefte aan een duidelijke instructie. Ik had geen zin om genoegen te nemen met wat vage opmerkingen over het feit dat ik de juiste schroeven moest gebruiken en dergelijke. Ik ben daarom gaan kijken hoe ik dit probleem kon tackelen. Dat bleek heel eenvoudig te kunnen. Ik ben namelijk op de site van Fredsbouwtekeninen.nl terecht gekomen en deze site vond ik meteen heel interessant. Ik heb namelijk gezien dat je op deze site heel goede tekeningen kunt vinden voor wanneer je graag zelf een overkapping maken wilt. Ik heb daarom gekeken hoe ik deze tekening kon uitprinten en ik heb toen de instructies gevolgd op deze site en zo had ik in een mum van tijd mijn bouwtekening in handen. Dat was een geschenk uit de hemel want aan de hand van deze tekening kon ik heel goed zelf een overkapping maken.

Aan de hand van deze tekening kon ik een overkapping maken

Als je zuinig moet zijn met je hout, dan moet je zorgen dat je met de juiste instructies werkt. Niemand zit te wachten op half werk en daarom ben ik gaan kijken wat ik moest doen om zo goed mogelijk te werken. Vandaar dat ik heel blij was met de tekening die ik vond op fredsbouwtekeningen.nl. Deze site is ideaal voor mensen die zelf willen gaan timmeren. Kijk daarom ook een keer op deze site wanneer u zelf een overkapping maken wilt.

Hier vindt u heel veel bouwtekeningen

Als u andere dingen wilt gaan maken, kunt u hier ook terecht omdat u hier heel veel tekeningen kunt vinden voor bijvoorbeeld:

  • Carports
  • Konijnenhokken
  • Picknicktafels

Ik hoop dat u hier ook de juiste tekening kunt vinden.

https://www.fredsbouwtekeningen.nl/