Close

01-08-2018

Wil je profiteren van een stijlvolle vloer en een goedkope prijs? Kies dan voor laminaat

Wil je profiteren van een stijlvolle vloer en een goedkope prijs? Kies dan voor laminaatWaarom zou je flink diep in de buidel tasten voor een authentieke houten vloer, wanneer je ook gewoon een vloer kunt leggen die niet van die authentieke houten vloer is te onderscheiden. Op het moment dat mensen jouw woning binnen komen en moeten vragen of je vloer van echt hout is, dan maakt het immers niet meer uit of het wel of niet echt is. De kwaliteit van de vloer is blijkbaar zo goed, dat het niet langer is te onderscheiden van echt hout. Het gaat uiteindelijk om de uitstraling. Het besef dat het eigenlijk niet echt hout is, maakt dan ook niet uit. De vraag is natuurlijk hoe je een uitstraling van echt hout kunt creëren zonder een echte houten vloer te leggen. Dit is mogelijk wanneer je kiest voor laminaat of pvc. Beide vloeren maken gebruik van een zogenaamde deco laag of een fotoprint laag. Deze fotoprint is natuurlijk een fotoprint van echt hout. Hoe groter de resolutie van deze fotoprint, des te beter is de gelijkenis met echt hout. Indien je kiest voor laminaat met het doel om een echte houten vloer te simuleren, dan is het van belang dat je kiest voor laminaat met een uitstekende deco laag. Je kunt kiezen voor heel goedkoop laminaat, maar dan heb je dus een deco laag van inferieure kwaliteit. Je kunt dan heel goed zien dat het om een fotoprint gaat en niet om echt hout. Kies je echter voor de wat duurdere variant, dan heb je te maken met laminaat dat vaak wat dikker is, een dikkere HDF laag heeft en een betere deco laag bevat. Daardoor is de totale kwaliteit van het laminaat veel hoger. En door de betere deco laag is de fotoprint zo natuurgetrouw, dat je het laminaat nauwelijks meer kunt onderscheiden van echt hout. Vaak is er een professional nodig die kan zien of het om echt hout gaat of niet. Maar de leek zal geen idee hebben of hij of zij nu op laminaat rondloopt of op een authentieke houten vloer. Het draait dus niet alleen maar om de toplaag of deco laag. Ook de onderliggende HDF laag is van belang voor de kwaliteit van de vloer. Als deze laag te dun is, dan heb je te maken met minder schokdemping en een vloer die van mindere kwaliteit is. Daardoor is de levensduur ook korter. Dus als je graag een vloer wilt die van goede kwaliteit is en een mooie authentieke uitstraling geniet, dan is laminaat zeker een goede optie. Zeker als je juist niet al te diep in de buidel wilt tasten, want ook de duurste laminaatvloer zal goedkoper zijn dan een houten vloer.

Laminaat of pvc?

Pvc is ook een optie als je een houten look wilt nabootsten. Pvc is iets makkelijker in gebruik en de fotoprint van pvc kan vaak nog hogere resoluties bereiken. Dus het kan zeker een optie zijn om te kiezen voor pvc. Het is dan ook niet voor niets dat pvc tegenwoordig zo populair is. Pvc is ook een zeer slijtvast materiaal waardoor de kans op beschadigingen een stuk kleiner is. Uiteindelijk hangt het af van je eigen voorkeur, maar wat je voorkeur ook is, je vindt de juiste vloer altijd op lab21. Hier kun je namelijk terecht voor:

  • Houten vloeren
  • Laminaat
  • Pvc
  • Tegels

Ontdek alle mogelijkheden in de showroom

Een website is mooi voor een eerste oriëntatie, maar uiteindelijk wil je natuurlijk zien hoe het er in het echt uit komt te zien. Daarom ben je altijd van harte welkom in één van de winkels.