Close

02-05-2020

Wat zijn de voordelen van een e sigaret?

Veel mensen vragen zich af wat nu precies het verschil is tussen een normale sigaret en een e sigaret, en wat van deze tweede de voordelen zijn. De experts achter de webshop roken.nl kunnen je daar natuurlijk alles over vertellen. In deze webshop kun je allerlei varianten van die elektrische sigaret bestellen, inclusief bijbehoren. Ze verkopen er alles wat je nodig hebt om elektrisch te roken, zoals:

  • Een e sigaret (in diverse uitvoeringen)
  • Super veel smaakjes e liquid
  • Batterijen voor je elektrische sigaret
  • Coils voor je elektrische sigaret
  • Overige onderdelen voor elektrisch roken

Dit is een van de webshops met het meest uitgebreide assortiment voor e-smokers, zeker als het gaat om e-liquids. Een e-liquid is de vloeistof die je in de e sigaret doet, en deze bepaalt waar de damp die je inademt naar smaakt. In de webshop van roken.nl hebben ze werkelijk waar een gigantisch groot assortiment met e liquids, er zit er dus altijd eentje bij naar jouw smaak, of je nu van zoet of hartig houdt, of liever een echte tabaksmaak, bij roken.nl verkopen ze sowieso jouw favoriete smaak e liquid.

Waarom is een e sigaret minder slecht?

Nu even to the point, want waarom is een e sigaret nu eigenlijk minder slecht dan een normale sigaret? De meningen zijn er nog steeds over verdeeld, maar feit is wel dat je met het roken van een elektrische sigaret minder (of zelfs geen, afhankelijk van de e-liquid die je gebruikt) nicotine binnenkrijgt. Bij het roken van normale sigaretten komen allerlei schadelijke stoffen vrij die je uiteraard inademt. Je ademt dan ook rook in, en bij een elektrische sigaret spreken we over damp. Het roken van een e sigaret wordt om die reden ook wel dampen genoemd in plaats van roken. Je ademt immers geen rook in maar de waterdamp die vrijkomt door het verhitten van de e liquid die je erin het gedaan. Deze damp is minder schadelijk voor de gezondheid dan de rook van een echte sigaret, maar natuurlijk nog steeds niet volledig zonder risico’s.

Stoppen met roken middels een elektrische sigaret

De reden dat veel mensen een e sigaret kopen is dat deze ze op een makkelijke manier helpt om uiteindelijk volledig te stoppen met roken. Als je echt verslaafd bent dan gaat het namelijk niet alleen om de dagelijkse dosis nicotine die je binnenkrijgt, maar ook om het ritueel van het roken zelf, de handeling. Als je gewend bent om meerdere keren per dag een sigaret te roken dan is dat voor jou een gewoonte geworden, en veel mensen vinden het moeilijk om per direct helemaal met die gewoonte te stoppen. Als je in plaats daarvan overstapt op het roken van een e sigaret dan vervang je deze gewoonte alvast door een minder slechte. Op die manier kun je alvast flink minderen met de inname van nicotine, maar dan zonder dat je hoeft in te boeten op de gewoonte van het roken zelf. Je kunt een steeds minder sterke e liquid gebruiken en uiteindelijk een liquid gebruiken zonder enige nicotine. Tegen die tijd is je lichaam gewend aan een lagere dosis nicotine en is daadwerkelijk stoppen veel gemakkelijker. Stoppen met roken door een elektrische sigaret in te zetten vergroot dus de kans dat het je lukt, veel succes!