Close

12-09-2019

Wat doet een trendwatcher precies?

Het beroep van trendwatcher is best wel een beetje abstract. veel mensen weten dan ook niet precies wat diegene precies doet en waarom. Jesse van Doren is een expert in het spotten van trends, en hij kan je precies vertellen wat zijn werk inhoudt. Je moet je voorstellen dat het voor heel veel bedrijven interessant is om te weten wat de trends van de (nabije) toekomst zijn. Ze kunnen hier slim op inspelen door hun producten of strategieën op aan te passen. In feite komt het erop neer dat als je weet wat de consument wil of verwacht, je daar veel geld mee kunt verdienen. Maar om zelf deze trends te spotten is heel erg moeilijk. Precies om die reden kloppen bedrijven aan bij trendwatcher Jesse van Doren. Hij kan dan aan de hand van hetgeen hij ziet gebeuren in de wereld (zowel op grote als kleine schaal) een prognose inclusief tips en adviezen voor het betreffende bedrijf maken. Hiermee heeft dat bedrijf een krachtige tool in handen en een voorsprong ten opzichte van concurrenten, omdat ze een globaal beeld hebben van de opkomende trends. Je kunt je voorstellen hoeveel voordelen dat biedt voor bedrijven, en waarom Jesse het zo druk heeft met zijn werkzaamheden. Een trendwatcher zit overigens nooit stil, of hij nu aan het werk is of niet.

Een trendwatcher werkt altijd

Het spotten van trends is voor Jesse niet iets dat hij alleen doet op het moment dat hij actief aan het werk gaat. Het kunnen namelijk de meest subtiele signalen uit de maatschappij zijn die hem vertellen wat er staat te gebeuren. Deze kunnen tot hem komen als hij werkt, maar net zo goed als hij op een terrasje zit en de mensen observeert. Een trendwatcher houdt zijn ogen altijd open en kijkt nar de wereld op een andere manier dan dat andere mensen dat doen. Met de informatie die hij krijgt of observeert, krijgt hij een beeld van de trends op allerlei vlakken. Deze informatie kun je dus als bedrijf goed gebruiken om jouw planning, strategie en aanpak te verbeteren of bij te stellen.

Hoe kun je Jesse van Doren inhuren?

Je kunt Jesse natuurlijk als trendwatcher inhuren om een prognose te doen en jou voor je bedrijf van tips te voorzien. Maar Jesse doet meer dan enkel bedrijven adviseren. Je kunt hem namelijk op de volgende manieren inhuren:

  • Als keynote speaker op een evenement
  • Als trendwatcher op een personeelsdag
  • Voor inspiratiesessies op locatie

Het is maar net wat je van plan bent, maar Jesse is beschikbaar voor allerlei evenementen. Hij geeft maar al te graag lezingen over zijn vak en over zijn bevindingen. Hij kijkt met een andere blik naar de wereld als anderen, en precies daarom zijn zijn lezingen voor bijna iedereen interessant. Hij merkt namelijk dingen en ontwikkelingen op in de wereld die de meeste mensen ontgaan. Aan de hand daarvan kan hij dus voorspellingen doen en zijn werk als trendwatcher uitvoeren voor bedrijven die daar hulp bij nodig hebben. Twijfel dus niet langer als je op zoek bent naar een inspirerend persoon die een lezing kan geven op jouw evenement of bedrijfsfeest, Jesse van Doren is er ideaal voor!

https://www.jessevandoren.com/