Close

16-07-2019

Tapijtreiniging; onderschat het niet.

In het mooie dorpje Havelte ergens in de Drentsche bossen en groene weilanden is een bedrijf gevestigd dat zich onder andere specialiseert op het gebied van tapijtreiniging. Cinco Cleaning heeft als missie de klant te verrassen met de service van het bedrijf en de werknemers en het natuurlijk het resultaat. Ze willen naast elke klant tevreden stellen ook hun medewerkers, partners en leveranciers tevreden stellen. Elke dag worden er tientallen kleden en tapijten geleverd en op locatie gereinigd. 

Zowel professionele als particuliere tapijtreiniging

Tapijtreiniging is iets dat door veel mensen wordt onderschat, zo hoor je vaak mensen roepen als er rode wijn over het tapijt is gevallen dat je even wat bakpoeder, of iets in die richting, over de vlek moet gooien en dat het dan wel wat minder wordt. Het wordt inderdaad iets minder maar het is absoluut niet goed voor het tapijt en zal ook absoluut geen optimaal resultaat bieden. Cinco Cleaning is zowel gespecialiseerd in professionele tapijtreiniging als particuliere tapijtreiniging. 

Voor professionele tapijtreiniging komen zij onder andere op plaatsen als:

  • Hotels
  • Kantoren 
  • Restaurants 
  • Winkels

De opdrachten die binnen komen variëren enorm, het loopt uit van bijvoorbeeld een eenmalige vraag om een ruimte te reinigen voor bijvoorbeeld een evenement tot complete onderhoudsprogramma’s van hotels, kantoorgebouwen en winkels. Cinco Cleaning beschikt over een uitgebreid machinepark en medewerkers met de juiste kennis en ervaring om het tapijt te onderhouden, ook niet onbelangrijk. Als er dan toch nog enige twijfels zijn, kan men er altijd nog kiezen om een gratis proefreiniging te krijgen. De klant kiest dan het vuilste stuk tapijt uit en maakt vervolgens een afspraak voor de tapijtreiniging. Is het resultaat naar wens? Dan wordt er een afspraak gemaakt om de rest van het tapijt of zelfs een hele oppervlakte te reinigen op een moment dat schikt. Een proefreiniging is echter pas beschikbaar vanaf 500 vierkante meter.

Voor particulieren reinigt CincoCleaning.com ook tapijten, onderhoud is immers onderhoud. Om de investering in het tapijt te beschermen en de levensduur te verlengen, heb je naast een goed functionerende stofzuiger ook regelmatige tapijtreiniging en vlekverwijdering nodig. Een goed onderhouden tapijt gaat namelijk niet alleen langer mee, maar er wordt ook meer van genoten omdat er niet meer geërgerd hoeft worden aan die ene wijnvlek. Een van de meest voorkomende methoden voor tapijtreiniging is de sproei-extractie methode. Hierbij wordt warm water onder druk in het tapijt gespoten en direct door middel van een vacuüm samen met het vuil opgezogen.

Wat moet er naast de tapijtreiniging nog gedaan worden?

Na de reiniging brengen de reinigers een vuil afstotende beschermlaag aan. Het aanbrengen hiervan wordt ook wel impregneren genoemd. Deze onzichtbare beschermlaag voorkomt snelle hervervuiling. Vlekken kunnen in de toekomst dan sneller en gemakkelijker verwijderd worden, omdat deze dan niet direct in de vezel trekken. De beschermlaag heeft nog een functie, het zorgt er namelijk ook voor dat het tapijt minder snel slijt en dus langer mee gaat. Echter, als u wil dat de reinigers ook gaan impregneren dient dit van te voren worden aangegeven bij het aanvragen van de offerte, de rest wordt dan geregeld door het bedrijf zelf.