Close

12-12-2017

Serres ideale aanvulling op woning

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de mogelijkheden van serres en dat is ook niet verwonderlijk! We willen immers allemaal eigenlijk graag meer tijd buiten doorbrengen, maar door de weersomstandigheden in ons land gaat dat vaak niet. We hebben veel dagen dat het regent, waardoor je liever niet teveel buitenshuis bent. En als dat niet het geval is, dan waait het wel weer of de temperatuur ligt gewoon te laag. Even rustig de krant lezen in de tuin is er dus bijvoorbeeld niet bij, behalve tijdens een hittegolf, want dan is het wel eindelijk eens windstil. Wat nu als je toch wat meer daglicht wilt krijgen? Dan zijn serres dus de oplossing! Doordat deze voor een heel groot deel van glas gemaakt zijn, valt er heel veen daglicht naar binnen en je zult merken dat dit je echt heel veel energie geeft. Je voelt je fitter en een stuk energieker nadat je een tijdje daar gezeten hebt. Een ander voordeel van serres is dat ze je woonruimte vergroten. Uiteraard moet je wel een stukje tuin ervoor inleveren, maar daar krijg je dan ook heel veel voor terug. Je krijgt er gewoon een extra woonkamer bij en je kunt er mee doen wat je wilt. Je kunt er een heerlijke zithoek creëren of juist een werkplek, voor het geval je vaak vanuit huis werkt. Waar je ook voor kiest, zeker is dat het daglicht en het uitzicht op je tuin het een prettige plek maken om tijd door te brengen!

Verschillende types serres

Ga je kijken naar serres, dan zul je zien dat er verschillende types te krijgen zijn. Ze worden onderscheiden naar de vorm van hun dak, waardoor ze ingedeeld kunnen worden in:

  • plat dak
  • platdak met knik
  • lessenaardak
  • zadeldak

Wat voor daksoort je echter ook kiest, je zult altijd profiteren van heel veel lichtinval. Het type is vooral belangrijk met het oog op de rest van je woning. Het is bij serres immers van belang dat ze daar een mooie eenheid mee vormen. Dat is belangrijk voor de constructie, maar ook voor de waarde van je huis. Als de uitstraling en de vorm van de uitbouw niet passen bij de architectuur van je woning, dan komt dit de algehele uitstraling niet ten goede en dit zal ook zeker een negatief effect hebben op de woningwaarde. Dit is dus zeker een punt om in het oog te houden op het moment dat je overweegt om een van de verschillende soorten serres uit te kiezen voor je woning.

Mooi resultaat met Ter Huurne

Wil je zeker weten dat het eindresultaat er mooi uit zal zien? Dan moet je contact opnemen met Ter Huurne, specialist in serres. Zij hebben heel veel ervaring op dit gebied en zij hebben bovendien het hele proces van de aanbouw in eigen hand. Zij kunnen een ontwerp voor jou maken dat goed bij jouw huis past, zodat je zeker weet dat de constructie goed aansluit en dat de uitstraling van het geheel klopt. De verschillende onderdelen voor de serres produceren zij in hun eigen fabriek, zodat zij een hoge kwaliteit kunnen garanderen en het hele maakproces onder controle kunnen houden. Vervolgens kunnen zij ook zorgen voor het aanbouwen van het geheel en voor een uitstekende oplevering. Doordat zij echt ieder aspect zelf verzorgen, kun je rekenen op een passend resultaat, dat vele jaren lang in stand zal blijven en jou veel plezier zal bezorgen. Overweeg jij een glazen aanbouw voor jouw woning, dan moet je dus zeker Ter Huurne, de specialist in serres, hiervoor inschakelen.