Close

24-12-2018

Rijschool Kruisboog: dé autorijschool in Rotterdam waar je ook met een beperking welkom bent

Met al die verkeersregels en het soms onvoorspelbare verkeer om je heen is het normaal gesproken al geen peulenschil om je rijbewijs te halen. Dat geldt al helemaal voor mensen met een beperking. Alleen al het vinden van de juiste rijschool kan een opgave op zich zijn, omdat je met een handicap vaak een speciaal aangepaste auto nodig hebt. Wanneer jij tot deze groep behoort en toch graag dat roze pasje wil halen, is rijschool Kruisboog dé rijschool voor jou. Deze autorijschool in Rotterdam heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van leerlingen met een beperking, en heeft tal van hen met succes aan een rijbewijs geholpen.

Waarom rijschool Kruisboog een geschikte autorijschool in Rotterdam is voor gehandicapte leerlingen

Bij menige autorijschool in Rotterdam kun je met een beperking niet terecht. Veel rijscholen beschikken niet over een lesauto met de juiste aanpassingen. Daarnaast weet het gros van de instructeurs niet hoe ze een gehandicapte leerling op de juiste manier kunnen begeleiden. Bij rijschool Kruisboog begrijpt men dat het voor mensen met een beperking belangrijk is om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen – inclusief autorijden. Deze autorijschool in Rotterdam heeft dan ook een instructeur in dienst die is gecertificeerd om les te geven aan mensen met een handicap. Voor deze rijlessen werkt rijschool Kruisboog met een auto die is voorzien van speciale aanpassingen. Deze aanpassingen zijn bijvoorbeeld:

  • Een automatisch schakelsysteem, waardoor je niet zelf handmatig hoeft te schakelen
  • Extra stuurbekrachtiging
  • Een aangepaste bestuurdersstoel, waardoor je gemakkelijker in- en uit kunt stappen
  • Gas geven met een speciale hendel in plaats van een gaspedaal

Je kunt al wanneer je 16,5 jaar oud bent beginnen aan je rijlessen bij deze autorijschool in Rotterdam. De instructeur neemt graag de tijd om je alles goed uit te leggen en om je vertrouwd te maken met het verkeer en de verkeersregels. Iedere les duurt dan ook een uur. Naarmate je vordert zul je merken dat je niet alleen beter wordt in het begrijpen van voorrangsregels, maar dat je bovendien ook steeds zekerder achter het stuur zit. Zo bouw je tijdens je rijlessen bij deze autorijschool in Rotterdam met elke gereden kilometer meer zelfvertrouwen op, en voer je de aangeleerde handelingen veilig en zonder aarzelen uit.

Geslaagd voor je examen – wat nu?

Heb je je examen met succes afgelegd? Dan hoef je alleen nog maar met een pasfoto en je legitimatiebewijs op zak naar het gemeentehuis te stappen en je rijbewijs aan te vragen. Normaal gesproken duurt het daarna vijf werkdagen voor je het pasje kunt ophalen. Wil je je rijbewijs eerder in je bezit hebben, dan kun je via een spoedaanvraag je rijbewijs al de volgende dag al komen afhalen. In sommige gevallen zitten er wel een aantal voorwaarden vast aan je rijbewijs. Wie bijvoorbeeld zijn examen heeft afgelegd in een auto met een automatisch schakelsysteem, mag alleen in zo’n auto de weg op. Pas wanneer je je rijbewijs daadwerkelijk op zak hebt mag je autorijden. Ook heb je natuurlijk een auto nodig die is aangepast op je beperking. In veel gevallen kun je via je zorgverzekeraar een bijdrage krijgen om je auto van zulke aanpassingen te voorzien. Op https://rijschool-kruisboog.nl/autorijschool-rotterdam/ vind je meer informatie over deze autorijschool in Rotterdam en de speciale rijlessen voor mensen met een handicap. Zit je verder nog met vragen, dan staat het je uiteraard altijd vrij om contact op te nemen met rijschool Kruisboog. Ben je toch niet zeker of deze autorijschool in Rotterdam wat voor je is, dan kun je ook eerst een proefles aanvragen.