Close

20-01-2019

Plafond geluidisolatie binnen uw pand

Heeft u in uw pand ook last van weerkaatsend geluid? Wanneer een ruimte veel harde oppervlakken bevat, dan weerkaatst het geluid op vloeren, muren, ramen, deuren en het plafond. Het weerkaatsen van geluid is voor mensen een onprettige ervaring, zeker wanneer er dagelijks in een ruimte geleefd en gewerkt moet worden. Het dempen van geluid kan goed worden verholpen met plafond geluidisolatie en dit kan op veel verschillende plaatsen worden aangebracht. Dankzij plafond geluidisolatie wordt de weerkaatsing van geluid verminderd. Hierdoor ervaart u in een ruimte geen galm of echo meer en dat is veel prettiger wanneer u veel in een ruimte aanwezig moet zijn. De plafond geluidisolatie wordt gerealiseerd door middel van het aanbrengen van een akoestisch plafond. Dit kunt u zien als een isolerende deken die wordt gebruikt om het plafond geluiddempend te maken. Deze plafond geluidisolatie kunt u laten aanbrengen door een specialist en daarvoor adviseren wij de diensten van Marcel Wesseling, die akoestische plafonds en spanplafonds plaatst in ruimtes die verschillende doeleinden hebben. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Bedrijfsruimtes
  • Particuliere woonruimtes
  • Gemeenschappelijke ruimtes
  • Ruimtes met een hellend dak
  • Ruimtes met een herbestemming

Het aanbrengen van plafond geluidisolatie is een specialistisch werk, waarin Marcel Wesselink zich zodanig heeft ontwikkeld dat we met recht kunnen spreken van een vakspecialisatie. Leest u verder om te ontdekken hoe geluidisolatie op het plafond kan worden gerealiseerd.

De realisatie van plafond geluidisolatie

Wanneer een akoestisch plafond als plafond geluidisolatie wordt aangebracht ,dan wordt het plafond in zijn geheel bespannen met een speciaal spanplafond. Dit is een doek, waarin een zeer groot aantal kleine gaatjes is aangebracht, die voor het blote oog onzichtbaar zijn. Aan de achterzijde, de zijde die naar het plafond gericht is, is een dunne laag rubber aangebracht. Dit zorgt voor de eerste plafond geluidisolatie, maar daar blijft het niet bij. Tussen het doel en het plafond wordt een polyester laag van twee centimeter dik aangebracht. Deze laag dempt al het geluid dat er maar in de ruimte aanwezig is en zorgt dat als een warme deken de plafond geluidisolatie in heel de ruimte merkbaar is. Deze laag wordt door het doek dat op het plafond wordt gespannen aan het zicht onttrokken, zodat er een zeer mooi en egaal plafond ontstaan, waarbij u tevens een prachtige afwerking in uw ruimte krijgt. Deze geluidisolatie voor uw plafond is voor veel verschillende ruimtes te verkrijgen. Hierbij wordt gekeken naar de afmeting en het soort plafond dat zich in de ruimte bevindt. Dit hoeft niet enkel een horizontaal plafond te zijn. De plafond geluidisolatie kan ook op een hellend plafond worden aangebracht en u kunt ook voor verschillende afwerking in het plafond kiezen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld bij het aanbrengen van plafond geluidisolatie ervoor te kiezen om direct verlichting in het plafond te realiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld spotjes in het plafond verwerkt worden, waarna u een prachtig egaal plafond heeft met precies de juiste verlichting op de juiste plek. U heeft hiermee een heel mooi afgewerkt plafond dat professioneel is aangebracht en waarbij de basis van de ruimte in één keer goed is.

Het aanbrengen van een geluidisolerend plafond

Op marcelwesseling.nl kunt u verschillende foto’s vinden van plafonds die door Marcel Wesselink zijn aangebracht. Het aanbrengen van een spanplafond zoals eerder beschreven kan vaak binnen één à twee dagen al gerealiseerd worden. Neemt u vrijblijvend contact op met deze vakspecialist en bespreek de mogelijkheden voor een plafond in de ruimte waarvoor u geluidisolatie nodig heeft. Samen kunt u de juiste oplossing voor elke ruimte vinden en de werkzaamheden en bijbehorende kosten bespreken. U bent ervan verzekerd dat uw plafond vakkundig en zeer professioneel wordt behandeld.