Close

12-03-2018

Openhaardhout branden

Haardhout in Tilburg kopen online, voor 17:00 besteld, morgen stoken

Heb jij een haard thuis waarin je openhaardhout kunt branden? Zo ja, dan zul je daar waarschijnlijk heel veel plezier aan beleven! Voor het verwarmen van je woning hoef je het in principe natuurlijk niet te doen, we beschikken immers eigenlijk allemaal wel over een cv-ketel en over radiatoren in alle ruimtes die alle kamers verwarmen. Dus voor de warmte hoef je het eigenlijk niet te doen. Maar wel is het zo dat het gewoon heel erg aangenaam is om openhaardhout te stoken. Het geeft een heel ander soort warmte, die echt diep tot in je botten doordringt. Je kunt je aan een dergelijk vuur dan ook echt heerlijk warmen! En daar komt nog bij dat het ook gewoon heel veel sfeer geeft. De vlammen zorgen altijd weer voor een mooi schouwspel, waar de meeste mensen echt tijden van kunnen genieten. Hoe de vlammen aan de blokken likken, dat ziet er gewoon altijd weer mooi uit. Ook knettert het altijd zo aangenaam. Het stoken van openhaardhout is dus heel erg sfeervol en ook gewoon heel erg aangenaam!

Openhaardhout uitkiezen

Wat is nu belangrijk als je een haard hebt? Je moet natuurlijk in de eerste plaats ervoor zorgen dat je een goede kachel hebt en dat de schoorsteen op orde is, maar ook is het belangrijk om het juiste openhaardhout te kiezen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende houtsoorten, aangezien er ook heel veel verschillende soorten bomen bestaan. Maar lang niet iedere soort is even geschikt om te branden. Wat is het verschil nu? Sommige houtsoorten branden heel snel weg, dat is fijn als je snel veel warmte nodig hebt, maar het betekent ook dat je heel veel hout in korte tijd verstookt. Dat is natuurlijk wel zonde, want openhaardhout krijg je vaak niet gratis. Dan zijn er ook nog houtsoorten die juist heel langzaam branden, waar je dus heel veel plezier aan beleeft. Maar, je voelt het al aankomen, die bieden dan wel weer wat minder warmheid. Maar het belangrijkste waar je op moet letten als je openhaardhout gaat stoken, is dat het droog genoeg is. Is het namelijk nog erg nat, dan krijg je heel veel rookontwikkeling en brandt het ook niet echt goed door. Je schoorsteen wordt daar ook heel erg vies van en dan zul je dus ook vaker een schoorsteenveger moeten laten komen. Het is dus belangrijk op te letten dat je hout verstookt wat goed gedroogd is.

Goeie kwaliteit direct bij jou thuis

Als jij openhaardhout wilt kopen, dan zit je natuurlijk ook altijd met het punt dat het lastig is om dit bij huis te krijgen. Vaak kun je het ook maar in kleine zakjes krijgen en dat schiet natuurlijk niet op als jij met regelmaat de kachel aan wilt steken. Je wilt natuurlijk graag hout van een goede kwaliteit, in een grote hoeveelheid en dan het liefst nog bij jou thuis bezorgd. Dat kan als je kiest voor De Haardhout Handelaard! Bij deze zaak kun je terecht voor:

  • openhaardhout
  • briketten
  • houtpellets

Het fijne is dat zij het hout op een flinke pallet leveren, zodat je meteen een hele voorraad hebt. Al hun houtsoorten zijn bovendien ovengedroogd, waardoor je zeker weet dat het droog genoeg is om goed te kunnen stoken. Fijn is ook dat zij alleen houtblokken verkopen die afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, je weet dus zeker dat je met hun hout niet bezig bent met het verminderen van tropisch regenwoud. Als je goed openhaardhout wilt kopen en je koopt graag een redelijke partij in een keer, dan is De Haardhout Handelaar dus een goede keus hiervoor! Lees meer…