Close

20-12-2018

Op zoek naar VCA locaties in de buurt

Ik werk al vele jaren in de bouw. Ik merkte als tiener dat ik graag bezig was met mijn handen en gemakkelijk dingen kon maken. Dit was een van de redenen dat ik naar een technische middelbare school ging. Ik kon ook naar het HAVO, maar dat sprak mij minder aan. Na de opleiding kon ik starten bij het bedrijf waar ik stage had gelopen. Destijds was er veel werk in de bouw en er was veel vraag naar nieuwe mensen. Ik heb voor een aantal verschillende bedrijven gewerkt, maar wilde mij laten omscholen naar een aannemer. Gelukkig vond ik een bedrijf dat mij hiermee wou helpen. Ze hielpen met het betalen van de cursussen en zorgden dat ik bij hun aan de slag kon als aannemer. In het bedrijf vindt men het belangrijk dat er op een veilige en milieuvriendelijke manier gewerkt wordt, daarom wilden ze graag dat ik een VCA cursus zou afleggen. Niet alle bedrijven laten hun medewerkers een VCA cursus volgen. Het zijn vooral bedrijven die het aantal ongevallen willen verminderen en hier actief bezig mee zijn. Als veel van de werkzaamheden risicovol zijn, of de omgeving is risicovol, dan is het verstandig dat werknemers deze cursus volgen. Ik wilde dit ook graag volgen, maar wist niet of er VCA locaties in de buurt waren. Ik ging liever naar een van de VCA locaties in de buurt, want anders ben je veel reistijd kwijt om op de cursuslocatie te komen. Mijn baas zei dat er veel verschillende VCA locaties zijn en dat er waarschijnlijk eentje in de buurt was.  

Diverse VCA locaties in de regio

Ik hoopte dat ik op het internet gemakkelijk de VCA locaties in de regio kon vinden. Op Google zocht ik op VCA locaties en vond toen de website vca-cursus.com. Ik vond de website van VGMBOX erg handig, want ik kon gemakkelijk de verschillende VCA locaties zien voor cursussen en examens. Op de website vond ik een cursus in de buurt dat geschikt voor mij was. Het was mijn eerste cursus en een basis cursus was voor mij voldoende. Misschien dat ik later de vervolgcursus kan volgen. De cursus die ik wilde volgen kon ik in een dag doen bij een van de VCA locaties van VGMBOX. Bij de cursus zat ook een examen inbegrepen. Ik las dat dit bedrijf een speciale manier had om les te geven, waarbij voornamelijk video’s bekeken worden over dit onderwerp. Dit leek mij een goede manier om de informatie tot mij te nemen. Ik liet de website aan mijn baas zien en hij zei dat de cursus niet duur was. Ik mocht mij inschrijven voor de cursus van VGMBOX. Mijn baas was blij dat de cursus maar een dag was, zodat ik niet veel weg was van mijn werk.

Een goede cursus

Ik vond de VCA cursus van VGMBOX erg goed. Door de videobeelden is het gemakkelijk om de stof te leren. Het is een cursus van een dag, waarin er veel besproken wordt, maar dit vond ik geen probleem. Na de cursus deed ik het examen en was hiervoor in een keer geslaagd. Over een aantal maanden wil ik de volgende cursus op een een van VCA locaties volgen.

Als je op zoek bent naar een VCA cursus, dan kan ik de website van VGMBOX aanraden

  • Je kan gemakkelijk de VCA locaties in de buurt vinden
  • Ze geven les met veel videomateriaal, dit vond ik gemakkelijk om te volgen
  • Ik was na de cursus geslaagd voor mijn examen