Close

13-12-2018

Net terug van mijn rondreis door Papua Indonesië

Ik ben eergisteren teruggekomen van mijn rondreis door Papua Indonesië en wat een fantastische reis was dat. Ik heb echt zo genoten. Ik had de reis geboekt via www.dari-java.nl omdat Dari Java een echte expert is op het gebied van dit soort reizen en dan met name een rondreis door Papua Indonesië. Ik heb echt de reis van mijn leven gehad, want het was zo gaaf om door dit prachtige land te reizen. Het was echt genieten en ondanks dat ik als single de rondreis door Papua Indonesië heb gemaakt, heb ik me geen moment verveeld of het idee gehad dat ik echt alleen was. Ik heb echt genoten.

Een bijzondere rondreis door Papua Indonesië

De rondreis door Papua Indonesië geeft je de mogelijkheid om alles te zien wat dit land te bieden heeft.

  • De prachtige natuur
  • De cultuurhistorie
  • Toeristische plekken
  • Minder toeristische plekken

Deze rondreis door Papua Indonesië geeft een goed beeld van het echte leven in Indonesië. Je ontmoet de lokale bevolking en ervaart hoe zij leven. Het leven daar is heel gemoedelijk en de mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Ze vertellen over hun land en over wat ze doen en ik heb veel verhalen gehoord die me erg aanspreken. Ik heb tijdens de rondreis door Papua Indonesië daarnaast ook gezien hoe trots men is op hun eigen land. De prachtige historische locaties die door UNESCO op de wereld erfgoedlijst zijn gezet en terecht bewaard moeten blijven voor volgende generaties. Van bijzondere tempels tot oude gebouwen en dat in plaatsen waarbij je eigenlijk maar op steenworp afstand verwijderd bent van het regenwoud of een moeras. Het landschap dat je ontdekt tijdens de rondreis door Papua Indonesië is ook echt heel divers. Wat mij heel erg bij is gebleven zijn de rijstvelden. Ik heb natuurlijk daar ooit wel foto’s van gezien en ik heb me op mijn reis voorbereid door korte documentaires te kijken, maar toen ik er eenmaal zelf was voelde dit echt heel bijzonder. Ik had echt het gevoel dat ik op een plek was aangekomen waar al eeuwen lang door deze bevolking op dezelfde plek rijst wordt verbouwd. Soms heb je het idee dat je iets meemaakt waarvan je achteraf het besef krijgt dat het op je bucketlist zou kunnen staan. Mijn rondreis door Papua Indonesië heeft een paar van dit soort momenten gekend. Ik werd echt geraakt door de schoonheid van Indonesië en dat is niet aan één specifiek ding toe te wijzen. Alles leek op de een of andere manier te kloppen en je voelt je echt bevoorrecht dat je door een prachtig land met een rijke historie op deze manier kunt en mag reizen. Ik heb echt genoten van de mangroves waar we doorheen zijn gekomen, van de bevolking en van de dieren die we allemaal ontdekt hebben. Hoe goed je jezelf ook voorbereidt op zo’n reis, je staat als je daar eenmaal bent alsnog versteld van alles wat je ziet en meemaakt.

Een zeer goed geregelde reis

Ik denk dat mijn rondreis door Papua Indonesië mede zo goed bevallen is door de organisatie ervan. Dari Java maakt echt werk van de organisatie van deze reis en ik heb wat dat betreft me geen moment ergens zorgen om hoeven maken. De vluchten waren goed geregeld, de accommodaties zijn altijd prima geweest. Ook het lokale vervoer en de excursies die georganiseerd waren, al dan niet met gids, waren absoluut geweldig. Mijn rondreis door Papua Indonesië is alles geworden wat ik ervan gehoopt had en dat is mede dankzij de fantastische organisatie van Dari Java.