Close

28-08-2018

Muziek educatie centrum amsterdam

Op jonge leeftijd beginnen met muzieklessen? Het kan bij muziek educatie centrum amsterdam! Muzikale vorming is ontzettend belangrijk, vaak wordt het belang hiervan enorm onderschat. Men denkt dat dit alleen nuttig is als het kind muzikant wil worden, maar laten we eerlijk zijn, er zijn slechts weinigen die zoveel muzikale aanleg en talent hebben dat ze dat zullen redden. Dat betekent niet dat muzieklessen voor al die anderen niet relevant zouden zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het voor de algemene ontwikkeling gewoon erg belangrijks en dat je niet jong genoeg hiermee kunt beginnen. Daarom biedt muziek educatie centrum amsterdam al voor baby’s lessen aan. Zo wordt de muzikaliteit al vroeg gestimuleerd en het blijkt dat dit voor de ontwikkeling van de hersens erg belangrijk is. En dat niet alleen, ook het ritmegevoel wordt zo ontwikkeld, wat later bijvoorbeeld ook erg goed van pas kan komen bij het dansen. Ook de motoriek wordt gestimuleerd in de ontwikkeling, door bijvoorbeeld te stampen, te klappen, kruipen en tikken. Daar komt tot slot ook nog bij dat er meteen ook gewerkt wordt aan de sociale ontwikkeling, want je hebt als kleintje bij muziek educatie centrum amsterdam les in een groep. Ook daarvoor is het dus goed om deze lessen te volgen!

De lessen van muziek educatie centrum amsterdam

Zoals gezegd kun je bij VMEcentrum, het muziek educatie centrum amsterdam, al terecht vanaf de babyleeftijd, in de zogenaamde ‘op schoot’ lessen. Het is natuurlijk voor heel kleine kinderen best spannend om zo in een groep met allemaal volwassenen en kindjes te zitten die je niet kent. Veilig op schoot bij een van de ouders of grootouders durven ook de kleinsten zich echter wel te laten gaan en te gaan klappen of stampen. Soms hard, soms zacht, net naar wat de opdracht is. Voor jonge kinderen bestaan lessen bij muziek educatie centrum amsterdam uit bijvoorbeeld:

  • tikken met stokjes
  • schudden met belletjes
  • zwieren met linten

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waarmee aan de slag gegaan kan worden. Dat varieert van brommende auto’s tot echte muziekinstrumenten als klankstaven. Een compleet overzicht waarmee zij werken, kun je lezen op vmecentrum.nl. Door dit uitgebreide aanbod aan materialen kunnen de kids ontdekken dat ze echt overal geluid uit kunnen halen en alles kunnen gebruiken als soort van muziekinstrument. Door het werken hiermee en het moeten wachten op anderen, wordt de sociale ontwikkeling verrijkt. Net als de spraakontwikkeling, want hoe vraag je nu aan die ander of je zijn instrument mag gebruiken? En ook in de lessen van het muziek educatie centrum amsterdam wordt daar aandacht aan geschonken, door bijvoorbeeld een liedje te zingen waarbij bepaalde lichaamsdelen aangewezen moeten worden.

Thuis aan de slag

Het leuke van een cursus bij muziek educatie centrum amsterdam is dat je ook zelf thuis aan de slag kunt gaan. Hiervoor krijg je leuke ideeën tijdens de lessen, zoals liedjes die je kunt gebruiken tijdens het aankleden. Zo kun je er echt een dagelijkse activiteit van maken, zodat het echt onderdeel van het leven gaat worden voor jouw kleine. Je kunt overigens niet alleen zelf naar muziek educatie centrum amsterdam gaan voor lessen, zij kunnen ook naar kinderdagverblijven komen om daar met de aanwezige kleintjes aan de slag te gaan. Uit ervaring kunnen zij zeggen dat de kinderen dit allemaal heel erg leuk vinden en vaak ook echt aan hun ouders vragen wanneer zij weer naar de muziekles kunnen of wanneer de muziekjuf weer langskomt. Wil jij jouw kind ook stimuleren bij de ontwikkeling van de spraak, de motoriek, de sociale contacten en de muzikaliteit? Dan zijn de lessen van muziek educatie centrum amsterdam dus een echte aanrader!