Close

04-03-2020

Moet u een arbeidscontract opstellen?

Toen wij vijf jaar geleden het idee hebben gevat om een eigen bedrijf te beginnen, hebben wij besloten dat wij voorlopig alleen maar met freelancers wilden gaan werken. Het is namelijk niet handig om meteen mensen een arbeidscontract aan te bieden voor een langere tijd wanneer je net begint want je weet nooit of dit goed zal uitpakken. Wij hebben echter gemerkt dat mensen graag zaken met ons wilden doen en wij hebben daarom ook de ene na de andere klant binnen weten te halen. Dat heeft ertoe geleid dat wij onze mensen vorig jaar graag een arbeidscontract wilden aanbieden. Wij hebben namelijk gemerkt dat de meeste freelancers die voor ons werkten niet heel tevreden waren over het feit dat zij nog altijd zelfstandig aan de slag waren terwijl zij eigenlijk alleen maar voor ons werkten. Wij hebben daarom gekeken naar de mogelijkheden die er waren om een arbeidscontract op te stellen. Wij hebben toen gemerkt dat een arbeidscontract aan vele eisen moet voldoen. Wij hebben daarom gekeken hoe wij een arbeidscontract konden opstellen waar wij ook echt goed mee uit de voeten konden. Je wilt namelijk als bedrijf geen dingen in je arbeidscontract beloven die je niet waar kunt maken. Anderzijds wil je je werknemer ook niet verplichten om dingen te ondertekenen die hij of zij niet waar kan maken. Ik heb daarom gekeken waar ik moest zijn wanneer ik een goed voorbeeld van een arbeidscontract wilde vinden. Ik heb toen gezien dat je op het internet niet veel goede voorbeelden van een arbeidscontract kunt vinden. Het lijkt soms wel of alle voorbeelden die je hier kunt vinden, gemaakt zijn door een stelletje kinderen want deze arbeidscontracten barsten van de fouten. Vandaar dat het voor mij ook een verademing was om op de site van rocketlawyer.com terecht te komen. Hier vond ik namelijk het arbeidscontract dat ik nodig had. 

Dit arbeidscontract is heel goed opgesteld

Mocht u momenteel ook op zoek zijn naar een voorbeeld van een goed arbeidscontract, dan kunt u ook altijd even naar de site van rocketlawyer.com surfen. Hier kunt u namelijk tal van documenten vinden en dus ook een officieel arbeidscontract. Ik heb dit arbeidscontract gebruikt als uitgangspunt voor het arbeidscontract dat ik aan mijn personeel wilde aanbieden en ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Ik kon hen namelijk een goed contract aanbieden en iedereen weet nu waar hij of zij aan toe is. Omdat ik gemerkt heb dat het niet eenvoudig is om voorbeelden van officiele documenten te vinden, leek het mij goed om even in de pen te klimmen om meer over rocketlawyer.com te schrijven. 

Zoekt u ook naar officiële documenten?                       

Mocht u momenteel ook op zoek zijn naar officiële documenten, dan raad ik u aan om:

  • Even naar de site van rocketlawyer.com te surfen 
  • Te bekijken welke documenten u hier allemaal kunt vinden 
  • Deze documenten aan te houden als voorbeeld wanneer u geen fouten wilt maken 

Wij gaan zeker vaker gebruik maken van deze site want wij vonden hier heel veel soorten goede documenten. Vandaar dat ik u deze site ook wil aanbevelen. 

Lees meer…