Close

25-09-2018

Magnetische verf

Magnetische verfMagneetverfmagneten.nl is de specialist als het gaat om de leukste magneten, voor iedere toepassing! Bij ons vind je allerlei soorten magneten en toebehoren, zoals magneten van metaal, metaal of kunststof. Maar ook voor andere zaken kun je bij ons terecht, zoals magnetische verf. Met deze verf maak je gemakkelijk van ieder oppervlak een magneet, zodat je het kunt gebruiken om andere magneten aan op te hangen.  Het is bovendien gemakkelijk aan te brengen en je houdt zelf de controle over welk oppervlakte je klevend wilt hebben. Je vind bij ons magnetische verf in allerlei varianten en allerlei kleuren, zodat je het altijd aan kan brengen op de manier zoals jij het wilt.

Hoe werkt magnetische verf

Magnetische verf is latexverf op waterbasis, waarin kleine ferro-metaaldeeltjes in zijn verwerkt. Deze deeltjes zijn magnetisch, zodat het gehele oppervlakte magnetisch wordt. Daarnaast zijn ze uiteraard roestvrij, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je muur plotseling gaat roesten! Daarnaast geldt bij magnetische verf dat hoe meer je smeert, hoe sterker het wordt. Je kiest dus er zelf voor hoeveel kleefkracht je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld alleen magnetische poster op de muur hangen? Dan heb je aan twee lagen magnetische verf vaak al genoeg. Maar wil je ook andere zaken aan je magnetische muur hangen, dan is het vaak verstandig om meer lagen te gebruiken. Zo weet je zeker dat alles blijft hangen. Onthoud wel dat magnetische verf nooit zo sterk zal zijn als een whiteboard, simpelweg omdat het een stuk dunnere lagen zijn. Je kunt het dus nooit gebruiken als een prikbord waar je alles aan ophangt, maar als je meerdere lagen smeert is het nog verbazingwekkend hoeveel je op kan hangen aan je muur! En kies je voor whiteboardverf of krijtverf, dan krijg je niet alleen een klevend oppervlak, maar kun je het ook nog als whiteboard of krijtbord gebruiken. Dat betekent dat je kunt schrijven op het oppervlak met een krijtje of met een whiteboardstift. Een leuke oplossing dus, als je niet een zwaar whiteboard of krijtbord op wilt hangen, maar wel een creatieve muur wilt!

Geschikt voor alle oppervlakken

Magnetische verf is bruikbaar op veel verschillende soorten muren, zoals op stuc- en pleisterwerk. Daarnaast is magnetische verf ook zeer geschikt voor houten en kunststof vlakken. Wel is het in de meeste gevallen verstandig om een primer te gebruiken, die je uiteraard ook op onze website vindt. Zo weet je zeker dat de verf goed hecht. Omdat er in de verf metaaldeeltjes zitten is de verf van nature niet wit of transparant, maar vaak een grijstint. Wil je toch je muur in een andere kleur? Dan kan dat natuurlijk, door daarna over te schilderen met een nieuwe kleur. Zo behoud je de magnetische werking, maar krijg je ook de kleur die jij mooi vindt. Bij Magneetverfmagneten.nl vind je diverse soorten magnetische verf, van gewone verf tot echte krijtverf of whiteboardverf. Ook vind je bij ons de juiste primers en andere benodigdheden, zodat je in een keer klaar bent. Een goede vuistregel is dat je per liter ongeveer twee vierkante meter kunt verven, in twee of drie lagen. Je kunt dus al een heel eind komen met een klein blik van onze verf! Daarnaast vind je bij Magneetverfmagneten natuurlijk ook alle andere benodigdheden, zoals magneten die je op je nieuwe klevende muur kunt plakken. Kijk rond op onze website en bestel direct!