Close

03-07-2019

Kartonnen dozen kopen voor het verzenden van artikelen

Begin deze maand ben ik begonnen met het verkopen van artikelen aan andere bedrijven en ik kreeg mijn eerste grote order binnen. Voorheen verkocht ik de producten alleen aan consumenten, maar op deze manier kan ik meer artikelen verkopen. De marges zijn kleiner bij de verkoop aan andere bedrijven, maar ik verkoop in een keer grote aantallen. Voor de bestelling had ik veel grote kartonnen dozen nodig en die had ik nog niet op voorraad liggen. Via de website van viv kon ik voordelig de dozen bestellen en die werden snel geleverd. Twee jaar geleden ben ik begonnen met een webshop in decoratie voor in huis. Ik liet een eigen website maken en vond verschillende leveranciers voor de artikelen. Ik heb vroeger voor een groot bedrijf als inkoper gewerkt van decoratie en dit vond ik altijd erg leuk om te doen. Voor mij was het een kleine stap om mijn eigen bedrijf te starten en zelf artikelen te gaan verkopen. Een eigen bedrijf hebben is natuurlijk anders dan werken voor een baas, maar ik vond het al snel erg interessant en denk niet dat ik nu nog voor een baas wil werken. Ik verkocht eerst alleen de artikelen via mijn eigen website, maar begin dit jaar zocht ik naar andere verkoopkanalen. Via online marktplaatsen kon ik ook aan consumenten verkopen en uiteindelijk koos ik er ook voor om aan bedrijven te verkopen. Voor de verkoop aan bedrijven heb ik andere kartonnen dozen nodig. Aan bedrijven lever ik niet een, of een paar artikelen, maar een grote hoeveelheid in een keer. Alles moet goed verpakt zijn en vaak gaat een los artikel in een kartonnen doos en daarna een aantal van deze artikelen weer in kartonnen dozen. Zodoende zitten dezelfde artikelen bij elkaar en heeft alles goed een goede bescherming. 

Een leverancier zoeken voor kartonnen dozen

De kartonnen dozen die ik gebruikte voor het verzenden van de artikelen aan consumenten kreeg ik van mijn leveranciers, maar nu moest ik ergens grotere dozen kopen. Online zocht ik naar bedrijven die snel dozen konden leveren en vond al snel een aantal webshops. Een van de bedrijven die ik vond was viv. Dit bedrijf heeft veel verschillende maten dozen te kopen en ik zag dat zij ook het formaat verkopen waar ik naar zocht. De dozen zijn in kleine aantallen te bestellen, vaak in enkel- en dubbelgolf en konden snel geleverd worden. Aangezien de prijzen hier erg goed waren, besloot ik om direct de kartonnen dozen te bestellen.

Mijn eerst zending verzonden naar een bedrijf

Ik was erg blij met de snelle levering van de kartonnen dozen, hierdoor kon ik snel de levering verzenden naar mijn klant. De kwaliteit van de dozen is erg goed en de dozen zijn erg sterk, hierdoor scheuren de dozen niet bij zware artikelen. Als ik in de toekomst vaker kartonnen dozen nodig heb, dan koop ik ze weer bij webshop.viv.nl.

  • Ze hebben veel verschillende maten te koop
  • Het is mogelijk om kleine aantallen te bestellen
  • De bestelling werd snel geleverd
  • De dozen zijn voordelig 
  • De kwaliteit van de dozen is erg goed