Close

27-10-2018

Hulp nodig bij IT recruitment?

Omdat de economie al een paar maanden behoorlijk aantrekt is er in veel beroepstakken een tekort aan personeel. Dat geldt in het bijzonder voor werkgebieden als ICT, de bouw, de zorg en het onderwijs. IT recruitment neemt voor veel bedrijven steeds meer tijd en energie in beslag, terwijl die tijd niet altijd voorhanden is. Dan kan het raadzaam zijn hulp in te schakelen om uw ICT-afdeling goed bemand te houden. Onderbezetting kan een reëel risico vormen voor uw organisatie als systemen niet goed onderhouden kunnen worden door een tekort aan IT’ers. Daarom is IT recruitment van groot belang voor elke dynamische organisatie. Ook als u op zoek bent naar tijdelijke krachten voor een softwaremigratie-opdracht kunt u kiezen voor IT recruitment. Het zoeken van IT-personeel uitbesteden kan de volgende voordelen opleveren voor u en uw organisatie: 

  • Tijdsbesparing voor de HR-afdeling
  • Sneller beschikken over nieuw personeel
  • Aanboren van een externe bron van geschikte kandidaten
  • Ondersteuning van experts op het gebied van IT recruitment 

Als u nog geen ervaring hebt met IT recruitment kan het ook een goede aanvulling zijn gebruik te maken van een externe expert. Omdat het IT-landschap zeer divers is en er steeds nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, kan het voor een HR-recruiter die niet thuis is in de IT een helse klus zijn de juiste persoon te vinden. Om een tijdrovend traject te voorkomen, waarbij u zich moet inlezen in de IT-wereld, is het vaak een betere keus IT recruitment door een ander uit te laten voeren. Op die manier haalt u gedegen kennis in huis op het gebied van IT, waardoor u op termijn uw concurrenten voorbij kunt streven. 

IT recruitment uitbesteden

Als u eraan denkt uw IT recruitment uit te besteden wilt u die opdracht uiteraard neerleggen bij een bedrijf dat weet wat u zoekt en de juiste mensen weet te vinden. Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Aatop ICT. Via deze organisatie kunt u snel aan het juiste personeel komen voor uw ICT-afdeling. U vindt deze professionals online via: aatop-ict.nl. Wilt u weten of dit bedrijf aan uw wensen kan voldoen? Er zijn diverse reviews beschikbaar van organisaties die u voor gingen bij het uitbesteden van IT recruitment. Zo kunt u een afgewogen keuze maken bij het kiezen van een partner voor IT recruitment. 

De beste IT’ers voor uw bedrijf

Waar moet een goede ICT-medewerker aan voldoen tegenwoordig? Uiteraard is IT een werkgebied dat continu in beweging is. Het is compleet afhankelijk van de door u gebruikte systemen en werkwijze in uw organisatie, welk type medewerker u nodig hebt. Werkt u bijvoorbeeld via de Agile of Scrum-methodiek? Dan kunt u bij het uitbesteden van personeelswerving aangeven dat u een medewerker zoekt die hier (ruime) ervaring mee heeft. Hetzelfde geldt voor de soort softwarepakketten waar u mee werkt. Hoe gedetailleerder u omschrijft welke persoon u zoekt, hoe beter een externe recruiter voor u kan zoeken naar de juiste persoon. Uiteraard zit u als opdrachtgever nergens aan vast en kunt u zowel een externe zoekopdracht geven als zelf op zoek gaan naar een goede kandidaat. Omdat de arbeidsmarkt krap is kan het een tijd duren voor u de beste IT’ers voor uw bedrijf hebt gevonden. Bovendien is het zaak deze kostbare medewerkers te binden aan uw bedrijf, om te voorkomen dat u snel opnieuw op zoek moet naar IT’ers. Een gedegen visie en HR-beleid kan u hierbij helpen. U wilt immers de beste IT-medewerkers voor uw bedrijf omdat informatiesystemen steeds belangrijker worden binnen bedrijfsvoering. Kies daarom eens voor het uitbesteden van deze HR-taak.

Lees meer…