Close

29-03-2018

Gas en stroom vergelijken is interessant

Jouw aanbieder van gas en stroom vergelijken met andere leveranciers? Dat is iets wat jij waarschijnlijk niet zo heel erg vaak zult doen. Eigenlijk is dat jammer, je hebt namelijk steeds meer keus op dit gebied en dat betekent dat in veel gevallen een overstap zeker interessant kan zijn. In de eerste plaats kan overstappen zinvol zijn omdat een andere leverancier een product kan leveren dat beter aansluit op jouw wensen, aan de andere kant kan een overstap financieel gezien interessant zijn. Maatschappijen voor gas en stroom vergelijken is zinvol geworden vanaf het moment dat deze markt vrijgegeven is voor marktpartijen. Vroeger was het zo dat je eigenlijk automatisch een contract had bij de regioleverancier, je had gewoon geen andere optie. Maar nu wel en je keus wordt ook echt steeds groter. Er komen namelijk steeds weer nieuwe aanbieders bij, die zich weer richten op een ander deel van de markt of die veel goedkoper werken of kortere of juiste langere contracten aanbieden. Zo heb jij nu dus echt wat te kiezen en dat maakt dat de leveranciers voor gas en stroom vergelijken met elkaar zeker interessant is. Door de vele opties die je hebt, kan het wat lastig zijn om een keus te maken, maar zeker is dat je een optie kunt vinden die helemaal bij jou past!

Leveranciers gas en stroom vergelijken op deze punten

Ga je leveranciers van gas en stroom vergelijken, op welke punten moet je dan letten? Dat ligt er aan wat voor jou belangrijke zaken zijn. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om groene stroom af te nemen, omdat zij mee willen helpen de CO2 uitstoot zover mogelijk terug te dringen. Natuurlijk is ons eigen verbruik maar klein, vergelen met dat van de industriële partijen, maar alle beetjes helpen! Maar op het gebied van groen valt tegenwoordig ook veel te kiezen, zo kun je bijvoorbeeld specifiek kiezen voor een aanbieder die kiest voor:

  • energie opgewekt in Nederland
  • zonne-energie
  • windenergie

Bij andere partijen is het vaak een combinatie of zit er bijvoorbeeld ook biomassa bij of waterenergie uit het buitenland. Dit is dus al een punt waarop je aanbieders van gas en stroom vergelijken kunt met elkaar. En dan zijn er natuurlijk ook nog de tarieven. Hoe hoog is het vastrecht dat zij leveren en op welk niveau liggen de verbruikstarieven? Een ander punt waar je op kunt letten, is of zij ook de mogelijkheid bieden voor het compenseren van de CO2 uitstoot van jouw gasverbruik of hoe lang je bij hen aan een bepaald contract gebonden bent. Allemaal zaken die je in het oog kunt houden op het moment dat jij maatschappijen voor gas en stroom vergelijken gaat.

Hulp van Slim Met Energie

Door de vele opties kan gas en stroom vergelijken best lastig zijn. Gelukkig hoef je niet zelf alle informatie op te zoeken over aanbod, contracten en tarieven, maar kun je dit eenvoudig achterhalen via een goede vergelijkingssite. Zo’n site is Slim Met Energie, zij maken leveranciers van gas en stroom vergelijken echt heel gemakkelijk! Op hun website kun jij verschillende gegevens invullen en aanvinken en zo een selectie uit het aanbod maken die bij jou past. Zij laten dan zien welke van de energiemaatschappijen die aan jouw wensen voldoen, voor jou de voordeligste opties zijn. Zo kun je niet alleen kiezen voor een leverancier die bij jou past, maar kun je vaak ook nog flink wat geld besparen en wie wil dat nu niet? Wil jij ook graag weten of een overstap voor jou interessant is? Kies dan voor aanbieders van gas en stroom vergelijken via Slim Met Energie!