Close

09-02-2019

Een mooie opgeruimde omgeving realiseer je met een computervloer

Een kantoor of een andere ruimte met veel computers en apparatuur dient op de juiste wijze te worden ingericht. Hierbij moet vooral rekening worden gehouden met de koeling van de apparatuur en de uitstraling van de ruimte. In eerste instantie is een computervloer bedoeld om het oppervlak waar men op loopt vrij te houden van obstakels. Elke computer in een ruimte is voorzien van een stroomkabel. Deze stroomkabel moet naar een stopcontact of andere stroombron. Zonder een computervloer lopen al deze kabels over de vloer en zorgen daardoor voor obstakels waar men gemakkelijk over kan struikelen. Met 1 computer naast een stopcontact is dat geen probleem. Thuis heb je dan ook geen computervloer nodig. Maar met 10 computers en ook nog eens een printer, kopieerapparaat, telefoons, scanners en vele andere apparaten, is het natuurlijk wel noodzakelijk om een computer vloer te installeren. Een computervloer is namelijk een vloer die is verhoogd zodat er onder de vloer een ruimte overblijft. Deze ruimte kan vervolgens worden gebruikt voor alle kabels en dergelijke. De onderkant van de vloer is daardoor een wirwar van kabels, maar de bovenkant, waar men loopt, is vrij van obstakels. Dat is niet alleen veel praktischer, het is ziet er ook nog eens veel beter en strakker uit. Dat komt de sfeer op een kantoor of werkruimte natuurlijk alleen maar ten goede. Een bijkomend voordeel van een computervloer is dat de ruimte onder de vloer mogelijkheden tot ventilatie biedt. Computers worden warm en dus is het prettig dat de overtollige hitte een ontspanningsroute heeft. Al met al is een computervloer dus een onmisbaar element op elk kantoor. Maar kantoren zijn niet de enige ruimtes waar computervloeren goed tot hun recht komen. Een computervloer wordt ook veel gebruikt voor:

  • Tribunes
  • Computerruimtes
  • Datacenters, patch- en serverruimtes

Heb je zelf te maken met een overschot aan kabels en leidingen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een oplossing, dan kun je altijd even een kijkje nemen op systemfloortechnics.nl. Op deze site vind je meer informatie over de verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor de uiteenlopende situaties en ruimtes. Per vloer lees je dan ook precies wat de voordelen zijn en waar de vloer in kwestie vooral goed tot zijn recht komt. System Floor Technics is namelijk niet een site waar je alleen terecht kunt voor een computervloer, dus als deze vloer niet geschikt is, dan kun je op de site wellicht de juiste vloer vinden die wel aan jouw eisen voldoet.

Bestel de juiste computervloer via System Floor Technics

Als je eenmaal weet wat voor soort vloer geschikt is voor de ruimte die jij op het oog hebt, dan kun je de desbetreffende vloer bestellen via System Floor Technics. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een professioneel advies nodig hebt. Ook dan zit je goed bij System Floor Technics. Je kunt altijd even contact opnemen en je situatie uitleggen en aangeven om wat voor soort ruimte het gaat. De expert kan je dan voorzien van advies en aangeven wat voor soort ondergrond het beste past bij de ruimte.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uiteindelijk wil je uiteraard ook weten wat het gaat kosten. Daarom kun je via een speciale knop op de site eenvoudig een offerte aanvragen. Je krijgt dan een overzicht in je mailbox met de verschillende kosten en wat het in totaal zou gaan kosten indien je een computervloer bij System Floor Technics zou bestellen. Op basis van de offerte kun je dan een beslissing maken of je al dan niet in zee wilt gaan met dit bedrijf.