Close

05-03-2019

Een mantelzorgwoning op maat

Als je naaste zorg nodig heeft, dan is het lang niet altijd noodzakelijk om een verpleger in te schakelen. Ook is een ziekenhuis vaak een laatste middel wanneer de zorg echt specialistisch dient te zijn. In Nederland zijn we gewend aan bejaardentehuizen. Als ouders op den duur niet langer voor zichzelf kunnen zorgen, dan is het in Nederland heel gewoon om onze ouders onder te brengen in een bejaardentehuis. In India is het bijvoorbeeld juist heel gewoon dat de kinderen de zorg van hun ouders op zich nemen. Sterker nog, ouders maken vaak de keuze om kinderen te nemen met het oog op toekomstige zorg. Het idee in een land als India is dan ook dat kinderen hun ouders als het ware moeten terug betalen. In een individualistische samenleving als Nederland bestaat dat idee veel minder. Kinderen zijn autonome personen die op en duur volwassen zijn en hun eigen leven leiden. Ouders komen daarom vaak aan de zijlijn terecht en daardoor zie je dat er een noodzaak voor bejaardentehuizen ontstaat. Zo is de cultuur dus heel erg belangrijk bij het stand komen van bepaalde instituties. Toch is het ook in Nederland zo dat we graag voor onze naasten willen zorgen. Het is lang niet altijd zo dat iemand zorg nodig heeft omdat deze persoon oud is geworden. Een man kan ook voor zijn echtgenoot willen zorgen of een dochter/zoon voor haar of zijn vader/moeder. In zulke gevallen spreken we vaak van mantelzorg. In plaats van een verpleger of de thuiszorg in te schakelen, wordt de zorg door een naaste voor rekening genomen. Soms neemt een dochter haar moeder bij haar in huis, maar het kan ook zijn dat er een mantelzorgwoning wordt geregeld. Een mantelzorgwoning is een aparte woning die vaak op het terrein van de verzorger wordt geplaatst of in ieder geval ergens in de buurt. De verzorgde kan daardoor dus zelfstandig blijven wonen in de mantelzorgwoning en de verzorger is altijd dichtbij om zorg te verlenen. Zo zie je dus ook dat er in een individualistisch land als Nederland specifieke mogelijkheden ontstaan. Men is door het individualisme immers gewend aan een zekere zelfstandigheid en autonomie. Dat betekent dat de verzorgde graag zijn of haar eigen leven wil blijven leiden en dat geldt voor de verzorger natuurlijk ook. Door die wens ontstaat er dus vraag naar een mantelzorgwoning en die vraag wordt door verschillende instanties dan weer ingevuld. Zo kun je voor een mantelzorgwoning bijvoorbeeld terecht bij Stekelbos Caravans. Hieronder lees je meer over de mantelzorgwoningen van Stekelbos Caravans.

De mantelzorgwoning van Stekelbos Caravans

Via Stekelbos Caravans kun je verschillende mantelzorgwoningen aanschaffen. Zo kun je kiezen voor een chalet die helemaal op maat wordt gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor een occasion indien de zorg hoogstwaarschijnlijk van tijdelijke aard is. Bij iedere mantelzorgwoning van Stekelbos Caravans staan de volgende punten hoog in het vaandel wat betreft het comfort:

  • Dubbele beglazing
  • Centrale verwarming
  • Extra isolatie

Dankzij deze drie punten is iedere mantelzorgwoning comfortabel en gewoonweg heerlijk om in te wonen. Het zal de verzorgde persoon dan ook aan niets ontbreken wanneer je kiest voor een mantelzorgwoning van Stekelbos Caravans.

Kijk op de site voor verdere informatie

Mocht je meer willen weten, dan kun je uiteraard altijd even op de site van stekelbos.nl kijken. Zo zie je op de site meteen dat je ook bij Stekelbos Caravans terecht kunt voor reguliere chalets of een mooie stacaravan. Dus als je meer wilt weten over de verschillende opties, kom dan vooral eens langs op de website van stekelbos.nl.