Close

30-12-2018

Een kluis kopen voor je spaargeld

Mijn opa heeft we heel wat wijze lessen geleerd. Een van die wijze lessen was dat je altijd minder geld moet uitgeven dan je verdient. Hierdoor heb je altijd genoeg om van te leven vertelde hij me lang geleden. Als je jong bent gaat dat je ene oor in en het andere oor weer uit. Maar toch is dit een wijze les, want als we allemaal minder uitgeven dan sparen we dus elke maand een mooi bedrag. Een andere les die ik heb geleerd van mijn opa was dat je ervoor moet zorgen dat je zes maanden kunt overleven. Hij was een zwart wit denker en hij vond het belangrijk om zich voor te bereiden op noodgevallen. Hij vertelde mij dan ook dat het bewaren van zijn spaargeld iets was waar hij goed over nadacht. Een groot deel van zijn spaargeld stond op de bank maar wat als de bank morgen failliet gaat.  Hij dacht hierover na en daarom had hij een kluis. Overleef voor een periode van zes maanden en stop dit geld contact in je kluis. Doe dit altijd zodat als er een noodsituatie uitbreekt je kan overleven.

Een kluis kopen om te sparen

Ik vond mijn opa maar een bijzondere man als kind. Ik vond zijn verhalen maar overdreven en begreep niet helemaal waar hij zich nu druk om maakte. Als kind begrijp je er niet zo veel van. Maar als je opgroeit begin je zijn wijze lessen steeds meer te waarderen. En ik zal eerlijk zijn dat ik heel bewust omga met mijn geld. Ik geef niet alles uit wat ik verdien en ik leef volgende de methode van mijn opa. Ik zorg er altijd voor dat ik voor een periode van zes maanden mijn geld bewaar. Een kluis kopen is dan ook iets wat ik iedereen kan aanraden. Een kluis kopen is het eerste wat je moet doen als je een eerste serieuze baan krijgt. Want je moet voor jezelf zorgen. En als de bank morgen failliet gaat, je een baan verliest of door een andere omstandigheden niet meer kan werken dan wil je het zes maanden kunnen uitzingen.

Een kluis voor noodgevallen

Die opa van mij was dus nog niet zo gek, hij was heel wijs en de dingen die ik van hem heb geleerd neem ik mee voor de rest van mijn leven. Een kluis kopen was dan ook iets wat ik meteen heb gedaan toen ik achttien jaar was. Ik was er nog best trots op ook. En elke keer bracht ik een klein deel van mijn inkomsten naar deze kluis. En ik gaf hem natuurlijk een geheim plekje, een plekje waar niemand hem kon vinden. Waarom een kluis kopen de beste beslissing is van mijn leven:

  • Een kluis kopen kan ik je van harte aanbevelen omdat je hierdoor zorgt voor jezelf;
  • Zorg ervoor dat je zes maanden kan overleven;
  • Als je dan je baan verliest kan je het nog een aantal maanden uitzingen;
  • Je spaargeld levert niets meer op bij de bank, waarom wil je het daar dan laten staan;
  • Een kluis kopen is een eerste stap maar berg hem wel op een veilige plek op.

Bij allesveilig koop je verschillende materialen om je huis een stuk veiliger te maken. Een kluis kopen is een van de slimste dingen die je koopt om goed met je geld om te gaan. Gebruik je kluis om geld in op te bergen voor noodgevallen of om mee te sparen. Bestel vandaag een kluis om je geld in op te bergen via https://www.allesveilig.nl/