Close

03-08-2017

Een foto printen op verschillende houtsoorten

Als je een foto maakt, dan verdwijnt deze vaak vanzelf weer in het niets. Een telefoon heeft bijvoorbeeld heel vaak vele honderden foto’s opgeslagen, zonder dat je er ooit naar kijkt. Als je op vakantie gaat, dan klik je er natuurlijk flink op los. Maar uiteindelijk is de kans groot dat je de foto’s ergens op een computer opslaat en daarna zie je foto’s nooit meer terug. Het is hooguit zo dat je af en toe eens door de foto’s bladert als je in een nostalgische bui bent, maar op alle andere momenten zijn de foto’s niet zichtbaar. Dat is zonde, want je maakt die foto’s natuurlijk niet voor niets. Nu is het ook niet zo dat je alle foto’s daarom moet uit printen om zo je huis te vullen met allemaal verschillende momenten uit je leven. Maar wat je wel kunt doen is de leukste foto’s selecteren en deze bijvoorbeeld op hout printen. Je kunt van een schitterende foto heel gemakkelijk een kunstwerk maken. Dit hoeft overigens ook helemaal niet duur te zijn en je kunt altijd een keuze maken uit verschillende houtsoorten. Het hangt immers van de houtsoort af hoe de foto op het hout er uiteindelijk uit komt te zien. Via 24fotoophout.nl kun je heel gemakkelijk een foto op hout laten drukken. Je kunt bij deze winkel dus een keuze maken uit verschillende houtsoorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vurenhout. Vurenhout geeft de foto een mooie warme gelige gloed. Ook blijven de noesten en nerven goed zichtbaar, zodat men echt kan zien dat het om een foto op hout gaat. Verder zijn de zaagkanten van het vuurhout onbehandeld voor een mooie natuurlijke look. Als je van alle houtsoorten kiest voor vurenhout, dan kun je er ook voor kiezen om deze houtsoort te combineren met whitewash. Whitewash is een dunne laag witte verf die eerst op het hout wordt aangebracht. Hierdoor komen de kleuren van de foto beter en helderder naar voren. Dit is dan ook een optie waar heel veel mensen voor kiezen. Het is niet noodzakelijk en je kunt een foto ook zonder whitewash op de verschillende houtsoorten laten drukken. Maar het is wel verstandig om whitewash te gebruiken wanneer er veel wit in de foto naar voren komt. Wit kan namelijk niet geprint worden, dus de witte tinten krijgen automatisch een houtkleur. Als je dat wilt voorkomen, dan kun je het beste kiezen voor één van de houtsoorten in combinatie met whitewash.

Andere houtsoorten waar je uit kunt kiezen

Natuurlijk is vurenhout niet de enige houtsoort waar je voor kunt kiezen. Qua houtsoorten kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Berkenplex
  • Steigerhout
  • Noestvrij ayoushout
  • Larikshout

Alle houtsoorten hebben verschillende eigenschappen. Het is dus verstandig om even rustig op de site te kijken wat die eigenschappen zijn. Zo kun je zelf gemakkelijk ontdekken welke houtsoort past bij jouw foto en jouw interieur. Berkenplex heeft bijvoorbeeld geen zichtbare naden en heel weinig noesten. De foto komt daardoor heel scherp naar voren. Je ziet daardoor wel minder van het hout naar voren komen. Dat is bij steigerhout en vurenhout juist wel het geval, want bij deze houtsoorten kun je heel goed zien dat het om een foto op hout gaat. Wil je een foto buiten op kunnen hangen? In dat geval kun je beter kiezen voor larikshout. Alle houtsoorten kunnen worden gecombineerd met whitewash.

Bestel direct online

Mocht je een artikel willen bestellen, dan kun je dat via de site https://www.24fotoophout.nl/ heel gemakkelijk regelen. Alles wat je wilt kopen, kun je namelijk gemakkelijk toevoegen aan de winkelwagen. Vervolgens kun je digitaal afrekenen en je bestelling wordt daarna zo snel mogelijk naar je adres verzonden.