Close

13-11-2018

Een agriturismo op Sicilië boek je via My Italy

Het eiland Sicilië is voor veel mensen nog een onontdekt stukje Italië en dat is jammer, want dit veelzijdige eiland heeft heel veel te bieden voor mensen die houden van de echte Italiaanse sfeer en alles wat het mediterrane leven heeft te bieden. Een agriturismo op Sicilië is daarbij de beste manier om je te laten onderdompelen in de Siciliaanse cultuur en écht te genieten wanneer je dit eiland gaat verkennen. De mooiste locaties voor een agriturismo op Sicilië vind je via myitaly.nl, de website van My Italy, expert in bijzondere verblijfslocaties voor een vakantie in dit prachtige land.

Maar waarom dan een agriturismo op Sicilië?

Om veel redenen is het aan te raden om een agriturismo op Sicilië te boeken. Waar zullen we beginnen?

  • De sfeerbeleving
  • De authentieke ervaring van het verblijf bij een boer
  • De fijne gastvrijheid
  • De prettige faciliteiten
  • Het voortreffelijke eten

Verblijven bij een agriturismo is een geweldige ervaring die je in heel Italië terug brengt bij de basis van de Italiaanse cultuur. Maar op Sicilië brengt je dit nog meer bij de mensen die op dit prachtige eiland wonen. Daarnaast is een agriturismo op Italië de ideale uitvalsbasis om van daaruit het hele eiland te verkennen. De meeste locaties die My Italy hiervoor aanbiedt zijn gelegen in het zuidoosten van het eiland, gelegen tussen de plaatsen Ragusa en Siracusa. Deze zijn goed te bereiden met bijvoorbeeld een huurauto vanaf het vliegveld van Catania, de hoofdstad van Sicilië. Het voordeel van veel van deze agriturismo op Sicilië is dat ze nabij de zee zijn gelegen. Zo kun je heerlijk genieten van de Middellandse Zee vanaf je thuisbasis op het eiland, terwijl je het binnenland van Sicilië eenvoudig hiervandaan kunt verkennen. Daarnaast hebben veel van deze locaties een zwembad en andere faciliteiten om gasten het naar de zin te maken. Idyllisch gelegen tussen bijvoorbeeld citrus- of olijfbomen en met de rust van het landelijk leven, waarbij je nooit overspoeld wordt door veel andere toeristen, voelt het verblijf op een agriturismo op Sicilië alsof je een privéonderkomen hebt in het buitenland. My Italy selecteert hier speciaal op. Elke locatie wordt vooraf bezocht. Er wordt uitvoerig met de eigenaren gesproken, de accommodaties en faciliteiten worden bekeken en de gastvrijheid wordt beoordeeld. Door deze persoonlijke aanpak van My Italy ben je er bij elke agriturismo op Sicilië, maar ook in andere delen van Italië, ervan verzekerd dat je kwaliteit aantreft en er een goede tijd kunt doorbrengen. Het voordeel van boeken via My Italy is dat de taalbarrière wordt doorbroken en alles soepel geregeld kan worden. Eenmaal ter plaatse zul je merken dat de gastvrijheid het ook mogelijk maakt om zelf geen taalproblemen te ervaren met de eigenaren van de agriturismo op Sicilië.

Waarom specifiek Sicilië?

De diversiteit van het eiland is enorm en ondanks dat het een uitgestrekt eiland is, zijn alle hoeken met een gewone huurauto prima te bezoeken. Zit je bijvoorbeeld bij een agriturismo op Sicilië gelegen onder Siracuse of Ragusa, dan is het nog mogelijk om binnen enkele uren naar Trapani of Palermo aan de andere kant van het eiland te rijden. Ook het prachtige Messina in het noorden, bij de hak van de laars is goed te bereiken en ga daarbij ook zeker niet voorbij aan Taormina, wat fantastisch langs de kust aan de voet van de Etna is gelegen. Een vleugje Griekse mythologie ontdek je in de Vallei van de Tempels in Agrigento en zo zijn er nog veel meer geweldige locaties op Sicilië ontdekken. Maar dat kun je natuurlijk veel beter zelf ervaren, dus bezoek de site van My Italy eens en ervaar het zelf.