Close

11-12-2018

E-sigaret

Voor rokers is het een uitstekende keus om over te stappen op het gebruik van de e-sigaret! We weten inmiddels allemaal dat het gebruik van gewone sigaretten erg slecht is voor de gezondheid, je kunt hier verschillende ziektes door krijgen. Longkanker is natuurlijk een heel bekende, maar ook bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten wordt een stuk groter en zo zijn er meer ziektes waar je als roker een grotere kans op hebt. Het goede nieuws is, dat je dit risico zelf nog weer wat kleiner kunt maken door te stoppen met roken of door over te stappen op het gebruik van de e-sigaret! Als je voor deze elektrische variant van roken kiest, ook wel dampen genoemd, dan krijg je namelijk niet die schadelijke stoffen binnen die in de tabaksproducten wel zitten. Dat is natuurlijk een groot voordeel, zo kun je jouw gezondheid toch een flink stuk nog weer verbeteren. De schade aan bijvoorbeeld je longen wordt langzamerhand namelijk weer deels hersteld door je lichaam als je met tabak gestopt bent. Zo kun je door het gebruik van de e-sigaret toch minder schade toebrengen aan je eigen gezondheid en aan die van anderen, want ook door meeroken kan de gezondheid beschadigd worden.

Werking van de e-sigaret

Hoe kan het nu dat de e-sigaret zoveel veiliger is om te gebruiken? En hoe werkt dit nu eigenlijk precies? Het dampen is eigenlijk op veel vlakken niet te vergelijken met roken. Bij het dampen maak je namelijk gebruik van een elektrisch apparaatje. Hierin stop je een vloeistof, e-liquid genaamd, en als je dan gaat ‘roken’, wordt deze liquid verwarmd. Er ontstaat dan een damp die je in kunt ademen. De werking is dus heel anders, maar het effect is min of meer hetzelfde, je ademt namelijk iets in. Maar doordat dit bij een e-sigaret de damp van een e-liquid is, is het veel minder ongezond dan een tabaksproduct gebruiken. In de liquids zitten namelijk nauwelijks schadelijke stoffen, wat natuurlijk een groot verschil is met gewone sigaretten. Bij die laatste krijg je immers onder meer teer in je lichaam. Daardoor zijn ze dus veel minder ongezond. Daar komt nog bij dat je zelf kunt bepalen of je vloeistof met of zonder nicotine gebruikt en dat je ook nog zelf het nicotinegehalte kunt bepalen. Zo hoef je bij het gebruik van een e-sigaret dus ook niet per definitie deze verslavende stof in je lichaam te krijgen!

Welke variant kies jij?

Als je voor het eerst een e-sigaret gaat kopen, dan kan het best lastig zijn om te bepalen welke variant jij nu het beste kunt kiezen. Er zijn in de eerste plaats namelijk al verschillende merken te koop, zoals:

  • Justfog
  • Aramax
  • Vaporesso

Daarnaast is het ook nog eens zo dat er verschillende modellen zijn. Er zijn soorten waarbij je eigenlijk vrij direct de damp in je longen krijgt, maar er zijn ook varianten waarbij dit eerst een tijdje in je mond blijft en daarna doorgaat naar je longen. Een e-sigaret is bovendien ook verkrijgbaar met verschillende soorten inhoud voor de liquid. Daarnaast is ook de accuduur bij niet allemaal gelijk. Met andere woorden, je kunt dus niet zomaar een willekeurige uitkiezen. Als je wilt dat deze echt bij jou past en voor jou prettig in gebruik is, dan is het van belang het goede model te kiezen. Bij E-smokershop kunnen ze jou daarbij helpen! Zij kunnen jou advies geven als je bij hen in de winkel komt, maar op hun website e-smokershop.nl kun je ook alle nodige informatie vinden met betrekkingen tot de verschillende soorten e-sigaret die bij hen te koop zijn!