Close

30-08-2020

Crematie kosten

Lees hier meer over de crematie en over de kosten. Een afscheid van jouw dierbare is niet makkelijk. Wat waren de laatste wensen van jouw familielid of vriend? Liever en begrafenis of een crematie? Een begrafenis kan veel kosten met zich mee brengen: een uitvaart, graf en een steen. Met een crematie zijn zit dit anders in elkaar. Lees nu meer crematie kosten om een goede keuze te maken voor jouw dierbare! Sommige kosten die verbonden zijn aan een begrafenis vallen bij een crematie weg. Zo hoef je bij een crematie niet te betalen voor een graf en kist. Ook hoef je niet te betalen voor het continueren van de grafrechten. Bij een crematie heb je volledig zeggenschap over de plechtigheid en kan je deze geheel vormgeven zoals jij wilt! Een gemiddelde prijs voor een uitvaart kost ongeveer €7500. Een crematie kan echter ook al mogelijk zijn met een bedrag tussen de €4000 en €7000!

Andere crematie kosten

Als je kiest voor een crematie zijn er naast de crematie zelf nog enkele ander crematie kosten. Zo zijn er de kosten voor de urn. Een kosteloos onderdeel van de uitvaart is een standaard urn. Als je liever een luxere urn wilt dan kan dit gemakkelijk met een extra bijbetaling! Er is vaak een groot assortiment aan urnen waaruit je kan kiezen. Naast de crematie zelf zijn er ook nog andere zaken die verbonden zijn aan een uitvaart. Zo moet je rekening houden met crematie kosten voor het opbaren, vervoer en/of volgauto’s, catering en het versturen van rouwkaarten. Als je gebruik wilt maken van de aula in een rouwcentrum en als je een uitvaartverzorger inschakelt zal dit ook de enige kosten met zich meebrengen. Toch is zijn de crematie kosten aanzienlijk lager dan de kosten van een begrafenis! Na de crematie zijn er vele opties voor jou om jouw dierbare een laatste rustplaats te geven. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een van de volgend opties:

  • Urnengraf: zet de urn bij in een wand met urnen, zodat je een plek hebt om te rouwen om jouw dierbare
  • Uitstrooien: op een strooiveld of op een eigen gekozen speciale plek
  • Bijzetten in een graf: zet de urn bij in een graf van bijvoorbeeld een familielid
  • Herinneringsboom: laat de urn in een boom groeien, zodat jouw dierbare voortleeft

Kortom, een crematie geeft vele mogelijkheden om jouw dierbare op een mooie wijze te kunnen herinneren! Kies voor een optie die het best bij jouw overledene past en ook bij jou. Lees snel verder en vindt de aanbieder die jou inzicht geeft in de crematie kosten verbonden aan de uitvaart van jouw dierbare!

Kosten van een uitvaart

Wil je de precieze crematie kosten in kaart brengen voor jouw uitvaart? Ga dan naar www.kostenvaneenuitvaart.nl en je vindt snel en gemakkelijk de kosten die verbonden zijn aan een crematie! Je kan bij Kosten van een Uitvaart snel zien welke uitvaartverzorger het voordeligst is voor jouw crematie en ook het beste in jouw wensen kan voorzien. Vraag simpel een vrijblijvende offerte aan en vergelijk eenvoudig de tarieven van uitvaartverzorgers in jouw buurt!