Close

18-11-2019

Bij welke klachten helpt hypnose?

Door de jaren heen is de alternatieve geneeswijze hypnose steeds populairder geworden, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het kan namelijk ingezet worden bij veel uiteenlopende klachten en is heel effectief. Op de website Hypnose-praktijk.nl vind je naast de bij hen aangesloten hypnotherapeuten ook een uitgebreide uitleg over wat de therapie nu eigenlijk inhoudt, en met welke klachten je naar een hypnotherapeut kunt. Allereerst, hypnotherapie is in feite een kijkje nemen in je onderbewuste. Iedereen doet gedurende zijn hele leven allerlei ervaringen op, die zorgen voor bepaalde, onbewuste overtuigen. Je bent bijvoorbeeld doordat je gepest bent overtuigd van het feit dat je niet goed genoeg bent, of door een ruzie met je partner gaan geloven dat je niet in staat bent lief te hebben. Deze overtuigingen kunnen hun sporen achterlaten doordat je je anders gedraagt dan nodig. Met hypnose kun je in je onderbewuste duiken en kijken waar bepaalde overtuigingen vandaan komen. De hypnotherapeut brengt je eerst in volledige ontspanning, waarna diegene door het stellen van de juiste vragen jou probeert te sturen naar de oorsprong van een bepaald probleem. Dit is niet zelden iets wat zich jaren terug heeft afgespeeld. Wees dus niet verbaasd als er dingen boven komen drijven die je allang vergeten was. 

Met hypnose oude balast verwijderen

Als je onder hypnose bent en je komt iets in je onderbewuste tegen wat je emotioneel maakt, zal de hypnotherapeut je helpen Bij welke klachten helpt hypnose?met het analyseren ervan. Je hoeft er echt niet diep in te duiken, maar het is wel belangrijk dat je precies, en zonder oordeel, beseft wat er gebeurt. Vaak hebben mensen zelf al door dat hun emotionele reactie op die gebeurtenis overdreven is of snappen ze ineens waarom ze zich op een bepaalde manier zijn gaan gedragen. Hypnose geeft zo veel inzicht in jouw gedachtepatronen en overtuigingen. Door traumatische gebeurtenissen in gedachte opnieuw op te zoeken en er met behulp van de hypnotherapeut een meer neutrale reactie aan te koppelen, wordt je vrij van deze negatieve lading en dit geeft in het dagelijks leven vaak veel rust. Veel mensen ervaren het alsof er een iets vanbinnen geopend is, alsof ze weer opnieuw mogen beginnen.

Bij welke klachten helpt hypnotherapie?

Doordat je in je onderbewuste duikt en daar als het ware een nieuwe balans creëert kan hypnose helpen bij veel verschillende klachten, voornamelijk psychisch van aard. De manier waarop jij je leven leidt heeft namelijk alles te maken met jouw verleden en de emotionele balast die je daardoor met je meesleept. Als er een traumatische ervaring in je onderbewuste ligt opgeslagen, kan dit zich uiten in diverse klachten, zoals:

  • Depressie
  • Burnout
  • Niet kunnen stoppen met roken
  • Erg onzeker zijn
  • Faalangst hebben
  • Fobieën hebben

Al deze zaken kunnen het gevolg zijn van een nare ervaring uit het verleden, of deze nu traumatisch was of niet. Soms heeft iets ogenschijnlijk kleins voor kinderen namelijk een grote impact, zoals iets wat je vader ooit tegen je zei, wat je bent gaan geloven. Door middel van hypnose kun je deze herinnering terug omhoog brengen en inzicht krijgen in jouw onbewuste overtuigingen en denkpatronen. De hypnotherapeut helpt jou vervolgens bij het neutraliseren van de emoties en gevoelens die je hebt gelinkt aan de gebeurtenis, waardoor je ze voortaan kunt loskoppelen. Al na een paar sessies voel je je vrijer en rustiger, en kun je bovendien zonder angst en nare gevoelens terugkijken op bepaalde, vervelende gebeurtenissen in je leven.