Close

15-11-2020

Ben je van plan je huis te verkopen? Kijk goed naar de verkoopmakelaar kosten!

Het kopen en verkopen van een huis is vaak een van de grootste financiële ondernemingen die je in je leven ondergaat. Aangezien het om zulke grote bedragen betreft en het kopen en verkopen van een huis vaak nog een hele onderneming kan zijn kan het verstandig zijn om een makelaar in te schaken. De kosten per makelaar kunnen alleen nogal wat verschillen. Zo verschillen aankoopmakelaar kosten bijvoorbeeld van verkoopmakelaar kosten. Ben je benieuwd naar deze kosten? In dit blog bespreken worden de werkzaamheden en de bijbehorende verkoopmakelaar kosten besproken die je bij de verkoop van je huis kan verwachten. 

Werkzaamheden en kosten van een verkoopmakelaar

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen kan het verstandig zijn om een verkoophandelaar in te schakelen. Een Verkoopmakelaar is een adviseur die als bemiddelaar optreed bij de verkoop van je huis. De makelaar is bij de hele verkoop betrokken en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Wanneer je je huis verkoopt is het net verplicht om een verkoopmakelaar in te schakelen. Er zijn mensen die hier ook voor kiezen aangezien het inschakelen van een verkoopmakelaar kosten met zich meebrengt. Het is in de meeste gevallen wel verstandig om een verkoopmakelaar in te schakelen aangezien deze veel kennis met zich meebrengt. De makelaar brengt in de meeste gevallen een schat van kennis op het gebied van de huizenmarkt, wetgeving en marketing met zich mee. Ondanks dat een verkoopmakelaar kosten met zich meebrengt is het om deze reden vaak lucratief om deze wel in te schakelen. De voornaamste werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn:

  • Hulp bij de marktanalyse
  • Hulp bij het vaststellen van de vraagprijs
  • Hulp bij de promotie en bezichtigingen
  • Hulp bij de onderhandelingen en het opstellen van de koopovereenkomst

Wanneer je de hulp van een verkoopmakelaar inschakelt helpt de makelaar je dus bij het hele verkoopproces. Deze hulp begint al bij het vooronderzoek en de marktanalyse. Hierbij wordt gekeken naar een reële verkoopprijs van de woning ten opzichte van andere woningen in de woningmarkt. Daarnaast wordt gekeken wat een haalbare verkooptermijn is en welke middelen bij de verkoop worden ingezet. Vervolgens wordt na een uitgebreid onderzoek de precieze vraagprijs vastgesteld en kan de verkoop beginnen. Hierbij helpt de verkoopmakelaar bij de promotie van de woningen en bij het organiseren van bezichtigingen. Wanneer er uiteindelijk een koper is gevonden helpt de verkoopmakelaar bij de onderhandelingen en het opstellen van de koopovereenkomst. Aangezien dit nog een vrij ingewikkeld iets is worden de kosten van een verkoopmakelaar vooral hier terugverdiend. Een verkoopmakelaar kan bij de onderhandelingen uiteindelijk voor een hogere koopprijs zorgen.

Gebruik maken van makelaarkosten.nl bij het bepalen van de verkoopmakelaar kosten

Wanneer je op zoek bent naar verkoopmakelaar kosten kan het verstandig zijn om gebruik te maken van makelaarkosten.nl. Aangezien niet alle makelaar dezelfde kosten rekenen kan je nogal eens voor verassingen komen te staan. Het doel van makelaarkosten.nl is om een overzicht van een groot aantal makelaars te geven waarbij je de kosten van de verschillende makelaar goed met elkaar kunt vergelijken. Op deze manier is het eenvoudig om een aantrekkelijke makelaar te vinden de koop of verkoop van jouw woning. Voor meer informatie kun je verder kijken op onze website: www.makelaarkosten.nl.