Close

07-01-2021

Acupunctuur in Drachten: waar vind je een praktijk?

Als je op zoek bent naar een praktijk voor acupunctuur in Drachten dan kun je daarvoor kijken op de website van acupuncturistenoverzicht.nl. Daar staat zoals de naam het al zegt een groot overzicht van diverse acupuncturisten in Nederland. Deze zijn allemaal aangesloten bij de officiële beroepsvereniging, en dus weet je zeker dat je met een professional te maken hebt. Als je specifiek naar acupunctuur in Drachten zoekt dan kom je via deze website terecht bij iemand die niet in deze stad werkzaam is. In Drachten is namelijk nog geen praktijk voor acupunctuur, althans, niet via deze website. Er staat echter een hele lijst op van acupuncturisten, en er zit er vast een daar in de buurt die makkelijk voor jou te bereiken is. Via acupuncturistenoverzicht.nl kun je gemakkelijk doorklikken naar de website van de persoon van je keuze. Daar lees je alles over diegene en wat die voor je kan betekenen. Natuurlijk is dit bij vrijwel elke persoon hetzelfde. Of je nu behandelingen acupunctuur in Drachten wilt of in een andere stad, het is een hele fijne behandelmethode die bij veel verschillende klachten kan werken. We hebben het dan zowel over fysieke als mentale klachten, want bij acupunctuur gaat men ervan uit dat lichaam en geest één geheel zijn. Zo kijkt de Oosterse geneeskunde aan tegen onze gezondheid. Acupunctuur valt dan ook onder de alternatieve geneeswijzen.

Waar helpt acupunctuur in Drachten bij?

Of je nu behandelingen acupunctuur in Drachten krijgt of in een andere stad, het helpt bij veel verschillende klachten. Het idee achter acupunctuur is dat het de doorstroming van energie in je lichaam weer in balans brengt. Als gevolg daarvan krijgen alle organen en weefsels weer de juiste hoeveelheid energie. Het zelfhelende vermogen van je lichaam herstelt, waardoor je lichaam dus in feite zichzelf kan helen. Doordat heel veel verschillende (zowel fysieke als mentale) klachten het gevolg zijn van een gebrekkige doorstroming van energie kun je met veel verschillende klachten bij de acupunctuur in Drachten terecht, zoals:

  • Een constant gespannen of angstig gevoel
  • Pijnklachten in spieren en/of gewrichten
  • Slaapproblemen
  • Niet kunnen stoppen met roken
  • Klachten rondom de menstruatie

Dit zijn nog slechts enkele voorbeelden van waar acupunctuur in Drachten kan helpen. Informeer gerust eens bij een professionele acupuncturist om te vragen wat die voor je kan betekenen met jouw klachtenpatroon.

Wordt acupunctuur vergoed door je zorgverzekering?

Doordat behandelingen acupunctuur in Drachten (of elke andere stad) vallen onder alternatieve geneeswijzen is het afhankelijk van het type zorgverzekering dat je hebt. Alternatieve geneeswijzen worden vrijwel enkel vergoed vanuit een aanvullend pakket, en dus nooit vanuit de basisverzekering. Hoe meer jij betaalt voor je premie, en hoe uitgebreider de aanvullende pakket is, hoe meer vergoedingen je krijgt per kalenderjaar. Doorgaans krijg je een bepaald, maximum bedrag per behandeling, en daarnaast een maximum aantal behandelingen per jaar. Informeer vooral even bij je eigen zorgverzekeraar of er in jouw geval iets vergoed wordt. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een acupuncturist die is aangesloten bij de beroepsgroep. Of je nu kiest voor acupunctuur in Drachten of ergens anders, alleen behandelaars die bij deze beroepsgroep zijn aangesloten kunnen facturen uitschrijven die je kunt declareren, vandaar.